Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Supermarkt Bio Check

Greenpeace gaat aanbod bio-AGF supermarkten tellen

Op 24 augustus start Greenpeace met het tellen van het aanbod bio-AGF bij honderden supermarkten in heel Nederland: De Supermarkt Bio Check. De milieu-organisatie roept hierbij haar volgers op om gegevens te verzamelen, op basis waarvan een rapport zal worden opgesteld. Daaruit moet blijken welk aandeel bio heeft ten opzichte van het conventionele aanbod. Met dit initiatief hoopt Greenpeace het totale aanbod bio-AGF in Nederland te vergroten.In de loop van augustus verspreidt Greenpeace de benodigde informatie om te kunnen tellen per e-mail. Op 24 augustus vindt er een startbijeenkomst voor de tellingen plaats tijdens de Greenpeace vrijwilligersborrel.

Onbewerkte en voorgesneden bio-AGF

De supermarkten die in aanmerking komen voor de Supermarkt Bio Check zijn Coop, Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dirk, Aldi en Lidl. Deze supermarkten zijn per brief op de hoogte gesteld van dit initiatief en weten dus dat ze bezoek kunnen verwachten. Bij andere supermarkten gaat Greenpeace niet tellen. De producten die worden afgevinkt zijn onbewerkte en voorgesneden AGF-producten. Greenpeace trekt de grens bij bewerkte AGF waar andere ingrediƫnten aan zijn toegevoegd, te denken aan aardappelschijfjes met kruiden of maaltijdsalades met dressing. Deze producten worden in deze analyse dan ook niet meegenomen.

Turfkaart

Gegadigden krijgen van Greenpeace een kaart waarop ze de betreffende producten kunnen turven. Op de kaart vindt men ook instructies voor het turven. De turfkaart kun je hier downloaden en uitprinten. Na het tellen kan men de gegevens online invoeren op de speciale Bio Check website (deze komt binnenkort online). Daar is ook terug te zien bij welke supermarkten al geteld is, zodat er niet dubbel geteld wordt. Greenpeace adviseert dan ook de website goed te checken voordat men op pad gaat om te tellen. Op 24 augustus wordt gestart met tellen. Het tellen duurt tot en met 2 oktober. Een dag erna dienen alle resultaten binnen te zijn. Voor mensen die graag met anderen tellen, worden heuse tel-expedities georganiseerd.

Bron: Greenpeace
Publicatiedatum: