Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe bepaal je het juiste oogstmoment?

Het moment van oogsten is afhankelijk van het vervolgtraject van het versproduct en komt daardoor erg precies. Bij het bewaren van het product is het belangrijk dat het niet te rijp geoogst wordt. Kwaliteitsbeheersing is dan lastiger, echter te onrijp oogsten zorgt ervoor dat het product nooit smakelijk genoeg wordt voor de verkoop aan de consument. Fruitteler Ferry de Leeuw (Van Haaften Fruit, Wadenoijen) is benieuwd hoe hij op een nauwkeurige manier het juiste oogstmoment kan bepalen.

Het oogstmoment
Wageningen Food & Biobased Research werkt al jaren aan nog betere en accuratere kwaliteitsbepaling zoals Nabij Infrarood, genexpressie en het meten van aroma's om het oogstmoment te bepalen.



Publicatiedatum: