Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaap Vreeker, SLV:

"Door AGF-perfect uit te lichten komen ze beter tot hun recht"

Tholen - Alleen voor de verkoop in de marktkraam zonder toeters en bellen is licht gratis. De sfeer krijg je er op de markt gratis bij. Ondernemers met een fysieke winkel moeten lichtbronnen gebruiken. Dan maakt het veel uit welke lampen je gebruikt en waar je die lampen gebruikt, vertelt Jaap Vreeker lichtadviseur van SLV. "SLV geeft licht vorm in alle denkbare ruimtes want licht is niet zomaar licht. Het heeft zowel een esthetische-, praktische- als emotionele kant. Het is ook een kostenpost."


Belichting met conventioneel en led licht

Natuurgetrouw
Jaap: "Licht heeft een kleurtemperatuur en kleurweergave. Door deze twee parameters juist te kiezen, kun je een kwaliteitsslag maken in de presentatie van producten en de algehele uitstraling van je winkel." Groenten en fruit zijn kleurrijke aandachttrekkers. Aan de presentatie ervan moet elke dag weer veel aandacht worden besteed. "Door ze perfect uit te lichten komen de producten nog beter tot hun recht. Groenten en fruit hebben een neutraal witte kleurtemperatuur nodig. Deze wordt uitgedrukt in Kelvin, een waarde van 4200 Kelvin is ideaal omdat deze de producten er vers en aantrekkelijk laat uitzien. Je wilt de kleuren zo natuurgetrouw mogelijk weergeven", legt Jaap uit.

LED
Voorgesneden AGF en salades liggen koelvitrines en -toonbanken die de producten zowel visueel aantrekkelijk presenteren als de producten goed moeten bewaren. Een hoge kleurweergave voor natuurgetrouwe weergave is ook in deze koelmeubelen wenselijk, maar het licht zelf mag geen warmte genereren. Bovendien moet de verlichting uit hygiƫnisch oogpunt makkelijk schoon te houden zijn en zo min mogelijk energie gebruiken. Ledlampen zijn een goede oplossing, vertelt Jaap. Voorheen hield met name de lichtsterkte, de hoeveelheid licht, nog wel eens te wensen over.



Sfeer
De verlichting in de winkel is sfeerbepalend. Maar lichtbronnen zijn ook een kostenpost. "COB Ledmodules verbruiken minder energie maar kunnen wel de optimale kleurtemperatuur en kleurweergave geven. Afhankelijk van het bestaande systeem kunnen conventionele lampen worden vervangen door ledlampen. Soms zijn nieuwe armaturen nodig wat het overstappen meer ingrijpend maakt." Investeren in licht is vaak de moeite waard. Jaap: "Wanneer mensen zich prettig voelen zullen ze er langer willen verblijven."


SLV
Jaap Vreeker
Noorderpoort 28
5916 PJ Venlo
T: +31 77 320 43 53
jaap.vreeker@slv.nl
www.slv.nl