Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jaap Vreeker, SLV:

"Door AGF-perfect uit te lichten komen ze beter tot hun recht"

Tholen - Alleen voor de verkoop in de marktkraam zonder toeters en bellen is licht gratis. De sfeer krijg je er op de markt gratis bij. Ondernemers met een fysieke winkel moeten lichtbronnen gebruiken. Dan maakt het veel uit welke lampen je gebruikt en waar je die lampen gebruikt, vertelt Jaap Vreeker lichtadviseur van SLV. "SLV geeft licht vorm in alle denkbare ruimtes want licht is niet zomaar licht. Het heeft zowel een esthetische-, praktische- als emotionele kant. Het is ook een kostenpost."


Belichting met conventioneel en led licht

Natuurgetrouw
Jaap: "Licht heeft een kleurtemperatuur en kleurweergave. Door deze twee parameters juist te kiezen, kun je een kwaliteitsslag maken in de presentatie van producten en de algehele uitstraling van je winkel." Groenten en fruit zijn kleurrijke aandachttrekkers. Aan de presentatie ervan moet elke dag weer veel aandacht worden besteed. "Door ze perfect uit te lichten komen de producten nog beter tot hun recht. Groenten en fruit hebben een neutraal witte kleurtemperatuur nodig. Deze wordt uitgedrukt in Kelvin, een waarde van 4200 Kelvin is ideaal omdat deze de producten er vers en aantrekkelijk laat uitzien. Je wilt de kleuren zo natuurgetrouw mogelijk weergeven", legt Jaap uit.

LED
Voorgesneden AGF en salades liggen koelvitrines en -toonbanken die de producten zowel visueel aantrekkelijk presenteren als de producten goed moeten bewaren. Een hoge kleurweergave voor natuurgetrouwe weergave is ook in deze koelmeubelen wenselijk, maar het licht zelf mag geen warmte genereren. Bovendien moet de verlichting uit hygiënisch oogpunt makkelijk schoon te houden zijn en zo min mogelijk energie gebruiken. Ledlampen zijn een goede oplossing, vertelt Jaap. Voorheen hield met name de lichtsterkte, de hoeveelheid licht, nog wel eens te wensen over.Sfeer
De verlichting in de winkel is sfeerbepalend. Maar lichtbronnen zijn ook een kostenpost. "COB Ledmodules verbruiken minder energie maar kunnen wel de optimale kleurtemperatuur en kleurweergave geven. Afhankelijk van het bestaande systeem kunnen conventionele lampen worden vervangen door ledlampen. Soms zijn nieuwe armaturen nodig wat het overstappen meer ingrijpend maakt." Investeren in licht is vaak de moeite waard. Jaap: "Wanneer mensen zich prettig voelen zullen ze er langer willen verblijven."


SLV
Jaap Vreeker
Noorderpoort 28
5916 PJ Venlo
T: +31 77 320 43 53
jaap.vreeker@slv.nl
www.slv.nl

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018