Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Opslag met variabel zuurstof- of CO2-gehalte

"Opslag onder gecontroleerde atmosfeer is de nieuwste opslagmethode om AGF vers te houden. Deze vorm van opslag komt feitelijk neer op koelopslag. Het enige verschil is dat op basis van de temperatuur in de opslagruimte bepaalde factoren kunnen worden gecontroleerd, zoals het zuurstof- of CO2-gehalte. Hierdoor kan de stofwisseling van het product worden vertraagd. Daardoor worden de groenten en fruit vers gehouden en wordt de houdbaarheid verlengd. Nu steeds meer mensen bekend raken met dit systeem, wordt er in de laatste jaren meer gefocust op de efficiëntie en het effectieve gebruik van onze installaties dan op de prijs," zegt Chen Yongchun, CEO van Beijing Fruitong Science & Technology.

Een CO2-extractor

"De Chinese landbouw heeft zich in de afgelopen jaren snel ontwikkeld. De technologie, distributie en kwaliteit van de producten zijn drastisch verbeterd. Op het gebied van langdurige opslag zijn er echter nog steeds veel problemen. Dit geldt met name voor de e-commerce, die nu in opkomst is. Ten eerste hebben inkopers geen controle over de eerste schakels van de leveringsketen. Omdat ze niet bekend zijn met de kenmerken van het product, kunnen ze geen controle uitoefenen over de kwaliteit ervan. Verder kunnen ze na een goedkope aanschaf van het product geen garantie geven over hoe vers het product tijdens het transport blijft."


Een heater in een opslagruimte

"Ons bedrijf werd in december 1996 opgericht. We zijn gespecialiseerd in opslagtechnologie en leveren installaties voor opslag onder gecontroleerde atmosfeer. Ook installeren we deze systemen en ontwikkelen we aan de hand van de eisen van de klant gespecialiseerde uitrusting. We hebben een grote klantenkring, die nog steeds toeneemt. Onze klanten variëren van toonaangevende telers tot de overheid. We halen niet alleen voordeel uit de behoefte van telers voor goed opslagmanagement, maar ook vanuit het beleid en de financiële ondersteuning van de Chinese overheid."

Een systeem voor de controle van stikstof

"Het zuiden van China heeft zich sneller ontwikkeld dan het noorden. Dit geldt vooral voor regio's als Yunnan, Guizhou en Sichuan. Dit jaar hebben we een installatie voor opslag onder gecontroleerde atmosfeer opgezet in Guizhou, waarbij een laag zuurstofgehalte belangrijk was. Hierdoor kunnen kiwi's twee tot acht maanden langer worden opgeslagen. Vorig jaar hebben we voor de Haisheng Group een grootschalige installatie voor appelen geïnstalleerd. Hoewel we voornamelijk opslagsystemen voor appelen en kiwi's ontwikkelen, beperken we ons niet tot alleen deze fruitsoorten. We krijgen veel vraag vanuit retailers, supermarkten en e-commerce platforms. De kosten hiervoor komen ongeveer overeen, maar de eisen die deze klanten stellen, zijn vaak wat meer gespecialiseerd."


Een grote parallel-unit

"Ons bedrijf werkt samen met het Chinese Instituut voor Wetenschap en Technologie. Ook werken we samen met bekende internationale bedrijven, zoals het Nederlandse Storex. We hebben al met succes veel verschillende soorten aan gespecialiseerde uitrusting ontwikkeld. Dankzij jaren aan onderzoek en praktijkervaring staan we nu aan de internationale top wat betreft technologie voor koelopslag. We werken nu aan de bouw van de eerste Chinese rijpingskamers, waar we gebruik maken van buitenlandse technologie. We willen de sector veranderen en willen onze klanten een compleet pakket aan kunnen bieden voor het plukken, sorteren en verpakken van groente en fruit." 

"De grootste uitdagingen voor verdere ontwikkeling in deze sector zijn de financiële middelen. Er is veel kapitaal nodig voor het opbouwen en onderhouden van opslaginstallaties. Deze uitdaging is echter niet onoverkomelijk. Als het nodig is, zoeken we naar financiering. Dankzij onze goede reputatie is dat geen groot probleem. In de toekomst hopen we dat Fruitong een handelsplatform op kan bouwen voor Chinese telers, waarmee onze klanten geschikte partners kunnen vinden. Dit platform geeft tegelijkertijd zowel Chinese als buitenlandse consumenten de gelegenheid om verschillende soorten groente en fruit te proberen," aldus Yongchun.

Beijing Fruitong Science & Technology Co., Ltd.
Contact person: Song Weiwei
Phone: +86 10 8857 7200

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018