Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Registratie tot 31 augustus 2017

Live demonstratie aardbeiplukrobot tijdens International Strawberry Congress

Het derde International Strawberry Congress komt steeds dichterbij. Het meerdaags congres vindt plaats van 6 - 8 september in het prachtige kader van de Antwerpse binnenstad (Flanders Meeting & Convention Center Antwerp). Doel van dit event is een brug te slaan tussen commercialisatie en wetenschap.

Leen Matthé van Coöperatie Hoogstraten geeft aan dat de voorbereidingen volop aan de gang zijn. "De inschrijvingen verlopen vlot. Momenteel zijn er al meer dan 260 personen uit 25 verschillende landen ingeschreven. Indien je zelf ook wenst deel te nemen aan dit unieke event, schrijf je dan in voor 31 augustus via www.iscbelgium.com. Iedereen is welkom! De voertaal van het congres is Engels, maar er wordt simultaan vertaling voorzien naar het Nederlands, Duits, Frans en het Spaans."

Consument centraal
Dit jaar staat als onderwerp de consument centraal. "De eerste keer hadden we duurzaamheid als thema, de tweede keer was het innovatie en nu hebben we als thema de consument. Wij merken het belang van de consument in alle onderdelen van de keten. We hebben een luik marketing en daarin komt ook effectief onderzoek aan bod over hoe de consument aardbeien ziet in de winkel en hoe je aankoopgedrag kunt beïnvloeden en sturen. Daar zijn technieken voor en verschillende sprekers geven nuttige tips."Live demonstratie aardbeiplukrobot
Het geautomatiseerd oogsten van aardbeien is complex: het bewegen door de serre, de rijpe aardbeien selecteren, plukken zonder deze te beschadigen en dan in de eindverpakking sorteren. Een oogstrobot moet hiertoe in staat zijn om een waarde te kunnen hebben voor de praktijk. "Wij kunnen met trots melden dat het laatste prototype van Octinion's volledig geautomatiseerde aardbeiplukrobot wordt voorgesteld tijdens het congres. Mis deze unieke kans niet en ervaar live hoe deze robot te werk gaat."

Tours
"Nieuw deze editie zijn de excursies op vrijdag. In plaats van 1 excursie worden er nu twee excursies aangeboden met een totaal verschillend programma. Tour 1 focust voornamelijk op teelttechnieken & onderzoek (Hoogstraten telers - Proefcentrum Hoogstraten), terwijl tour 2 meer gericht is op veredeling & vermeerdering (Limgroup - Vissers - BVB Substrates)", besluit Leen.

www.iscbelgium.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018