Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foodtruckmarkt meer en meer in handen van professionele aanbieders

Begonnen als alternatief voor de grote cateraars is het fenomeen foodtruck de voorbije jaren uitgegroeid tot een miljoenenbusiness. Een business die de aanblik van bedrijfsbeurzen en festivals flink heeft veranderd. Maar nu is ook de foodtruckmarkt aan het veranderen. Er is een verschuiving gaande is van veel ondernemers met één busje naar minder ondernemers met meer trucks in bezit.

Arjan de Hoon van Toettoetfood.nl, een website waar je uit zo'n 500 voedselwagens kunt kiezen : "Het stel dat romantisch een busje koopt en door land reist is er nog wel, maar de grote partijen hebben een winkel ergens in het land, mensen in dienst en rijden met meerdere trucks evenementen af. Zij zijn degenen die het nu goed doen."

De verandering op de markt blijkt ook uit de hoeveelheid foodfestivals. Jaar op jaar steeg het aantal evenementen. Vorig jaar waren er zelfs iets meer dan honderd puur op de foodtruck gericht, stelt onderzoeksbureau Respons, dat vorige maand de festivalmonitor uitbracht. Maar die stijging lijkt af te vlakken. Zo ging het bedrijf achter Nederland Kookt dit voorjaar failliet, waarmee in één keer een reeks aan festivals is komen te vervallen. Nijmegen Kookt bijvoorbeeld, dat afgelopen week zou plaatsvinden, is niet meer doorgegaan.

bron: Financieele Dagblad, 19/08/17
Publicatiedatum: