Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Maagendans, Banafood:

"Moeizame bananenmarkt in zomer ondanks gunstig weer"

Tholen - De bananenmarkt floreert nooit zo in de zomerperiode, maar dit jaar is het helemaal rustig. "Zo slecht als het de afgelopen weken is geweest, hebben we het nog niet vaak gehad", vertelt Hans Maagendans van Banafood. "Vanaf week 30 is er echt sprake van een dieptepunt qua verkoop en prijzen op de vrije markt. En dan hebben we de weersomstandigheden eigenlijk nog mee gehad, omdat het geen lange periode warm is geweest."



Hans vindt het lastig om de moeizame marktsituatie te verklaren. "De aanvoer was niet eens gigantisch hoog, al waren er voldoende bananen beschikbaar. Wel zag je dit jaar veel bananen van de voormalige Franse koloniën die tegen lage prijzen werden verkocht. Er worden dit jaar weer meer bananen gegeten dan vorig jaar, dus daar kan het niet aan liggen. Gelukkig lopen de schoolvakanties weer ten einde. Ik verwacht wel dat de markt hierdoor deze week wat aan zal trekken en weer ontwaakt uit de zomerslaap."

Voor meer informatie:
Banafood Services GmbH
Carl-Kühne Straße 7
47638 Straelen
Tel: 0049 (0) 2839 5689112
hans@banafood.eu
www.banafood.eu