Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
80% van alle faciliteiten in Anqiu gesloten

Chinese milieubescherming belemmert gemberexport

De Chinese milieubescherming heeft onlangs de faciliteiten voor het verwerken van gember onderzocht in de provincie Shandong. Daarbij heeft de inspectiegroep veel faciliteiten laten sluiten. "Volgens de wetgeving moet het gebruik van luchtdrooginstallaties, die door kolen worden aangedreven, worden vervangen door installaties die op aardgas werken," aldus Charlie van Anqiu Baisheng Food.


Vers geoogste gember

"Het is echter niet gemakkelijk om aan deze regelgeving te voldoen. Ten eerste zijn de pijpleidingen voor aardgas nog niet in alle faciliteiten aangelegd. Daarnaast is het op dit moment wegens het regenachtige weer erg moeilijk om gember op natuurlijke wijze te laten drogen. Daarbij werden de bedrijven gedwongen om de stroomtoevoer af te sluiten. Hierdoor kunnen deze bedrijven de gember niet schoonmaken. Er zijn nog steeds ladingen die naar het buitenland moeten worden gestuurd."


Een gesloten gemberfaciliteit

"Met ingang van 13 augustus werden veel gemberbedrijven gedwongen om tijdelijk hun faciliteiten te sluiten. Op dit moment is 80% van alle faciliteiten gesloten. Deze bedrijven moeten nu hun export uitstellen. In de afgelopen week is het exportvolume van gember in Anqiu fors afgenomen en zijn de prijzen voortdurend gaan stijgen.Tijdens de seizoenspiek in september zal het probleem alleen maar erger worden. De bedrijven kunnen nu niets anders doen dan wachten op verder bericht van de inspectiegroep."

Voor meer informatie:

Charlie
Anqiu Baisheng Food Co., Ltd.
Phone: +86 152 4447 7717

Publicatiedatum: 21-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: