Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
80% van alle faciliteiten in Anqiu gesloten

Chinese milieubescherming belemmert gemberexport

De Chinese milieubescherming heeft onlangs de faciliteiten voor het verwerken van gember onderzocht in de provincie Shandong. Daarbij heeft de inspectiegroep veel faciliteiten laten sluiten. "Volgens de wetgeving moet het gebruik van luchtdrooginstallaties, die door kolen worden aangedreven, worden vervangen door installaties die op aardgas werken," aldus Charlie van Anqiu Baisheng Food.


Vers geoogste gember

"Het is echter niet gemakkelijk om aan deze regelgeving te voldoen. Ten eerste zijn de pijpleidingen voor aardgas nog niet in alle faciliteiten aangelegd. Daarnaast is het op dit moment wegens het regenachtige weer erg moeilijk om gember op natuurlijke wijze te laten drogen. Daarbij werden de bedrijven gedwongen om de stroomtoevoer af te sluiten. Hierdoor kunnen deze bedrijven de gember niet schoonmaken. Er zijn nog steeds ladingen die naar het buitenland moeten worden gestuurd."


Een gesloten gemberfaciliteit

"Met ingang van 13 augustus werden veel gemberbedrijven gedwongen om tijdelijk hun faciliteiten te sluiten. Op dit moment is 80% van alle faciliteiten gesloten. Deze bedrijven moeten nu hun export uitstellen. In de afgelopen week is het exportvolume van gember in Anqiu fors afgenomen en zijn de prijzen voortdurend gaan stijgen.Tijdens de seizoenspiek in september zal het probleem alleen maar erger worden. De bedrijven kunnen nu niets anders doen dan wachten op verder bericht van de inspectiegroep."

Voor meer informatie:

Charlie
Anqiu Baisheng Food Co., Ltd.
Phone: +86 152 4447 7717
Publicatiedatum: