Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China rekent record appeloogst

China heeft dit jaar een recordoogst aan appelen. Hoewel in het noorden de appelproductie werd beïnvloed door hagelbuien, is er in de grootste teeltgebieden sprake van grote volumes. "In vergelijking met vorig jaar is het totale volume iets hoger," zegt Deng Yonghong van Jingning County Xinlong Fruit Trade.


Stafleden sorteren appelen


Een teeltgebied voor appelen

"We zijn een landbouwbedrijf dat al jarenlang ervaring heeft in de appelexport. Onze teeltbedrijven in Gansu en Shaanxi hebben een areaal van respectievelijk 100 en 200 hectare. Daarnaast werken we ook samen met een coöperatie in Shandong, dat een areaal heeft van tussen de 200 en 300 hectare. Onze appelen worden via de havens van Qingdao en Shenzhen de wereld over gestuurd."


Appelen van Jingning 

"We kozen ervoor om verschillende teeltbedrijven aan te schaffen. Dankzij de verschillen in productieseizoen en appelrassen kunnen we het hele jaar rond appelen leveren en daarmee aan de verschillende behoeften op de markt voldoen. De verschillen in de drie teeltgebieden zijn op meerdere manieren zichtbaar. Ten eerste is er sprake van de unieke kenmerken van het fruit per gebied. De smaak, zoetheid en kleur is het beste bij de Gansu-appelen. Appelen uit Shandong zijn vers, zoet en bevatten veel water, waardoor ze voor langere tijd kunnen worden opgeslagen. Shaanxi-appelen zijn daarentegen niet geschikt voor langdurige opslag, omdat ze daarvoor niet genoeg water bevatten. Verder zijn er verschillen in prijs. De appelen uit Gansu hebben de hoogste prijs, gevolgd door die van Shaanxi. De appelen uit Shandong zijn het goedkoopst."

"Telers in Shaanxi en Gansu oogsten slechts een keer per seizoen. Telers in Shandong daarentegen beginnen met de oogst zodra ze zien dat de appelen rijp zijn en brengen deze dan binnen 24 uur in opslag. Door ze op het juiste moment te plukken, zorgen ze ervoor dat appels zo vers mogelijk zijn. Verder zijn er verschillen te zien in het gebruik van moderne uitrusting. In vergelijking met Gansu en Shaanxi wordt er in Shandong op veel grotere schaal gebruik gemaakt van koelopslag, waardoor de houdbaarheid van de appelen wordt verlengd."


Appelen aan de boom

"In de afgelopen jaren hebben we voornamelijk geëxporteerd naar Zuid-Oost-Azië. Er zijn echter onlangs handelsbarrières ingesteld bij landen als India en Indonesië, waardoor de export naar deze landen erg moeilijk is geworden. Voor zover mogelijk ontwikkelen we geleidelijk onze Oost-Aziatische markt. We zoeken echter ook naar nieuwe exportmarkten, zoals bijvoorbeeld het Midden-Oosten en Australië. In de afgelopen jaren zijn de exportprijzen voor Zuid-Oost-Azië iets toegenomen. De prijs voor export is voor een groot deel afhankelijk van de productieprijzen. Over het algemeen zullen de exportprijzen van dit jaar overeenkomen met die van vorig jaar."

Jingning County XInlong Fruit Trade is aanwezig op Asia Fruit Logistica, dat van 6 tot 8 september wordt gehouden. Het bedrijf is te vinden bij stand Q-17I in Hal 5D.

Deng Yonghong
Jingning County Xinlong Fruit Trade Co., Ltd.
www.xinlongfruit.com
Phone: +86 139 9335 7771
Publicatiedatum: