Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Brand op fruitmarkt Glasgow heeft veel impact

De grote brand op Blochairn Fruit Market in Glasgow vorige week heeft grote gevolgen gehad voor lokale bloemenwinkels, restaurants en cafés. De fruitmarkt Blochrain heeft werk voor meer dan 400 mensen en levert producten voor retailers en restaurants dwars door het westen van Schotland. De productieomzet bedraagt meer dan € 274.033 miljoen (£ 250 miljoen) per jaar.

Willie Macleod, directeur van de British Hospitality Association: "Veel retailers rekenen op de dagelijkse leveringen van Blochairn. De impact op de markt, op korte en middellange termijn, is nog niet duidelijk. Het is onwaarschijnlijk dat de normale gang van zaken onmiddellijk of in de nabije toekomst weer opgepakt zal kunnen worden. Iedere verstoring van de leveringen van versproducten zal invloed hebben op de bedrijven die afhankelijk zijn van Blochairn. Waarschijnlijk zullen menu's moeten worden aangepast en, in sommige gevallen, zullen versproducten vervangen moeten worden door diepvriesproducten."

Maureen Brogan, van handelaren J & P Brogan: "God zij dank is er niemand gewond geraakt, dat is het belangrijkste. Wij zijn één van de gelukkigen die gespaard zijn. Er zijn mensen die letterlijk niets meer hebben en zich afvragen of ze nog wel werk hebben. Ik voel mee met de andere handelaren die niets meer hebben. Alle handelaren zullen nu moeten proberen om elkaar te helpen. Ik zal nauw samenwerken met Glasgow City Council en City Property voor het vinden van tijdelijke accommodatie in de buurt om de werknemers en handelaren te beschermen die hun gebouwen verloren hebben." 

Bronnen: scotsman.com, bbc.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018