Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brand op fruitmarkt Glasgow heeft veel impact

De grote brand op Blochairn Fruit Market in Glasgow vorige week heeft grote gevolgen gehad voor lokale bloemenwinkels, restaurants en cafés. De fruitmarkt Blochrain heeft werk voor meer dan 400 mensen en levert producten voor retailers en restaurants dwars door het westen van Schotland. De productieomzet bedraagt meer dan € 274.033 miljoen (£ 250 miljoen) per jaar.

Willie Macleod, directeur van de British Hospitality Association: "Veel retailers rekenen op de dagelijkse leveringen van Blochairn. De impact op de markt, op korte en middellange termijn, is nog niet duidelijk. Het is onwaarschijnlijk dat de normale gang van zaken onmiddellijk of in de nabije toekomst weer opgepakt zal kunnen worden. Iedere verstoring van de leveringen van versproducten zal invloed hebben op de bedrijven die afhankelijk zijn van Blochairn. Waarschijnlijk zullen menu's moeten worden aangepast en, in sommige gevallen, zullen versproducten vervangen moeten worden door diepvriesproducten."

Maureen Brogan, van handelaren J & P Brogan: "God zij dank is er niemand gewond geraakt, dat is het belangrijkste. Wij zijn één van de gelukkigen die gespaard zijn. Er zijn mensen die letterlijk niets meer hebben en zich afvragen of ze nog wel werk hebben. Ik voel mee met de andere handelaren die niets meer hebben. Alle handelaren zullen nu moeten proberen om elkaar te helpen. Ik zal nauw samenwerken met Glasgow City Council en City Property voor het vinden van tijdelijke accommodatie in de buurt om de werknemers en handelaren te beschermen die hun gebouwen verloren hebben." 

Bronnen: scotsman.com, bbc.com
Publicatiedatum: