Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Lokaal geteelde producten krijgen eigen "Made in Israel" label

Om lokaal geteelde producten te promoten hebben het ministerie van Economie en Industrie en het ministerie van Landbouw, samen met de Manufacturers Association van Israel en de Farmers Federation van Israel zondag aangekondigd dat lokaal geteelde producten hun eigen "Made in Israel" label krijgen. De minister van Economie en Industrie, Eli Cohen: "Het nieuwe label is bedoeld om IsraŽlische producten onder de aandacht te brengen, zoals dat al enkele jaren met industriŽle producten wordt gedaan". 

De minister van Landbouw, Uri Ariel: "Het nieuwe label geeft telers een gevoel van trots over hun afkomst en is bedoeld om de band met de consument te versterken. Ik ben er van overtuigd dat consumenten de voorkeur geven aan blauw-witte, IsraŽlische producten en zo de IsraŽlische telers willen steunen". 

Het label zal vergelijkbaar zijn aan dat van andere producten met een logo, de tekst "Made in Israel" en de gegevens van de teler. Het label zal op het etiket of de verpakking gedrukt worden of het product krijgt een sticker met het logo erop. De lijst met alle telers die het label krijgen zal geplaatst worden op de Blue-White producten.

Omdat de ministeries, als ook de consumenten, grote waarde hechten aan het label zullen inspecties uitgevoerd worden door de afgevaardigden van het ministerie van Economie en Industrie, het ministerie van Landbouw en de Farmers Federation van IsraŽl bij verkooppunten, sorteerlocaties en opslagfaciliteiten. De inspecties zullen worden uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alle producten voldoen aan de eisen van het label. Als de teler ook producten importeert is hij bijvoorbeeld verplicht zijn eigen geteelde producten apart op te slaan en het in een aparte ruimte te verwerken. Als de teler niet aan deze punten voldoet komt hij niet in aanmerking voor het label. 

Publicatiedatum: 21-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: