Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterke vraag en lage aanvoer

Krapte Amerikaanse spruitenmarkt houdt voorlopig aan

"De aanvoer van spruiten blijft krap. We hebben beperkte volumes beschikbaar en in de hele sector zijn er tekorten," laat Bob Montgomery van het Californische bedrijf Beachside Produce weten. 




Er zijn meerdere factoren aan te wijzen voor de huidige tekorten. Spruiten hebben niet alleen een lange groeicyclus maar veel van de spruiten werden ook geplant in de periode dat Californië getroffen werd door neerslag. "Aan het begin van de groeicyclus stonden de planten dus bloot aan slechte weersomstandigheden wat negatieve gevolgen voor de productie heeft gehad," licht Montgomery toe. 

Populariteit groeit
Tegelijkertijd neemt de vraag gestaag toe omdat spruiten steeds minder beschouwd worden als een typische wintergroente. "Er zijn ook meer manieren waarop spruiten aangeboden worden, zoals verpakt, of gesneden," vervolgt Montgomery. "Steeds meer restaurants hebben spruiten aan hun menu's toegevoegd omdat het inmiddels een jaarrond product is geworden. De hele categorie groeit dus."

Het is dan ook niet zo vreemd dat de markt voor spruiten de laatste maanden erg goed was. "De huidige prijs varieert van €47,62 tot €49,32 FOB. Ik verwacht dat de beperkte aanvoer nog een paar weken aan zal houden waardoor de prijzen voorlopig hoog zullen blijven."


Voor meer informatie:
Bob Montgomery
Beachside Produce
Tel: +1 805-249-5653
bmontgomery@beachsideproduce.com
www.beachsideproduce.com/
Publicatiedatum: