Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blauwe bessen zorgen voor 6,4% groei Peruaanse agrarische sector

In juni 2017 is de agrarische sector in Peru met 6,4% gegroeid waarmee een einde is gekomen aan de krimp van de voorbije vier maanden, zo maakte de Central Reserve Bank vorige week bekend. 

In de zesde maand van het jaar groeide de agrarische sector met 10,2%. Deze groei werd aangedreven door blauwe bessen die 2,7 procentpunten bijdroegen aan de groei van de sector. 

De op de binnenlandse markt gerichte agrarische productie nam in de maand juni met 5% toe dankzij het herstel van de rijst- en aardappelproductie. De hogere productiviteit is voornamelijk te danken aan de betere weersomstandigheden. 

De agro-industriƫle productie nam eveneens met 13,1% toe in deze maand. De groei kwam voort uit het herstel van het volume harde mais. De op de export georiƫnteerde productie groeide in juni met 21,1% dankzij de grotere blauwebessen- en koffieproductie. Ook de productie van druiven en artisjokken groeide.
Publicatiedatum: