Voetjessnijmachine voor champignons
Om er zeker van te zijn dat ook in uitzonderlijke gevallen de champignons gesneden worden, is er aan het eind nog een verticale messenset aangebracht. Hierdoor weet met zeker dat alle voetjes afgesneden zijn en zandvoetjes niet meer aanwezig zijn en de steellengte in 99% van de gevallen niet meer boven het maximum uitkomt. Dit levert een maximale arbeidsbesparing op doordat er niemand meer achter aan de lijn staat voor nacontrole. Het resultaat is een egale bak champignons waaraan nauwelijks kneuzingen te ontdekken zijn.
Ook bij dit apparaat is gedacht aan maximale veiligheid, onderhoud- en reinigingsgemak. De messenset kan met één klik uit het apparaat worden getrokken om deze zo goed te kunnen reinigen. Randjes en hoekjes waar vuil zich op kan hopen, zijn zoveel mogelijk vermeden.
Omdat elke snijder voor een bepaalde fractie champignons bedoeld is, kan deze ook per fractie in een bestaande lijn worden ingebouwd. Hierdoor kan een bedrijf starten met het volautomatisch snijden van slechts één deel om zelf te ervaren en beoordelen wat de positieve effecten zullen zijn.
Ontwikkeling
Natuurlijk is het resultaat niet uit de lucht komen vallen. In het 2,5 jaar durende voortraject zijn verschillende technieken toegepast. Met behulp van cameratechnieken en lasermethoden is men veel te weten gekomen over hoe champignons zich gedragen tijdens transport en valbewegingen.
Door scherpe analyse en trial en error is men uitgekomen bij de huidige eenvoudig uitziende machines. Daarbij zijn ook een aantal technieken weer verwijderd, dit om de machine eenvoudig maar toch bedrijfszeker te maken. De huidige machines zijn geheel gepatenteerd.
Voor meer informatie:
Gege Machinebouw
Driehuizen 13
5464 RA Veghel
T: +31 (0) 413 - 365 219
E: info@gegebv.nl
www.gegebv.nl