Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart Roose teelt nu ook knolselder

"Rode kool doet het al twee jaar goed"

Tholen - De oogst van de nieuwe kolen is deze week aangevangen in West-Vlaanderen. "Normaal gezien starten we een maand vroeger, maar door de droogte zijn de vroege plantingen van maart niet goed gegroeid en moesten we wachten op de latere plantingen. Deze zien er echter prima uit. We hebben op donderdag 17 augustus de eerste nieuwe witte kolen op de REO veiling gebracht, vertelt teler Bart Roose uit Veurne.

Tevreden over rode kool
Hij geeft aan dat ze voor deze witte kolen rond de 40 cent per stuk kregen via de klok. "Dat is een aanvaardbare prijs voor de vroege kolen." De oogst van rode kool start over een week of drie. Alles staat er mooi bij, het ziet ernaar uit dat we een mooie oogst gaan krijgen dit seizoen." Als het gaat om rode kool blikt hij tevreden terug. "Vanaf januari tot nu is het met de rode kool extreem goed gegaan. We hebben prijzen gehad van 50 tot 60 cent per kilo en dat is 1 tot 1,50 euro per kool. Met wit ging het wat minder. Prijzen lagen rond de 15 cent per kilo, dat is zo'n 45 tot 50 cent per kool, dus niet heel spectaculair." Volgens Bart gaat het al twee jaar goed met de rode kool. "De vraag neemt toe en volgens mij is er in totaal ook minder geplant. Het is afwachten wat het nieuwe seizoen gaat doen, maar we blijven natuurlijk positief."

Ook knolselder

De producent heeft een areaal van zo'n 35 hectare met rode en witte kool en teelt bijna jaarrond kool. Hij levert deels aan de industrie. Een ander deel gaat naar de versmarkt via de REO Veiling. Dit seizoen is de teler gestart met de teelt van knolselder, een areaal van 8 hectare.

Voor meer informatie:
Bart Roose
lv-bart-roose@hotmail.com