Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ananasoogst Bolivia levert meer dan €17 miljoen op

De directeur van National Fund for Integral Development, Erlan Oropeza, meldde dat de ananasteelt in Bolivia meer dan $20 miljoen (€17 miljoen) heeft opgeleverd. Om dit te bereiken, heeft Bolivia het areaal vergroot van 3.500 hectare in 2016 naar 4.250 hectare in 2017. Volgens Oropeza is het doel om 4.500 hectare te bereiken. Daarnaast moet het aantal producerende families van 2.500 naar 3.000 verhoogd worden. 

De manager bevestigde echter wel dat de ananasexport vanaf 2011 aanzienlijk is gedaald van 40% naar 20%. De oorzaak hiervan ligt bij de fytosanitaire controles op de Chileense markt. Daarnaast werd 60% van de oogst verkocht op de lokale markt, 25 tot 30% werd verkocht aan de verwerkende sector en de rest werd in het buitenland verkocht. 

De belangrijkste verbouwingscentra in Bolivia zijn Cochabamba, Santa Cruz, Beni, Pando, Chuquisaca en La Paz. Sinds 2014 promoot de Boliviaanse overheid een nationaal programma, dat 69,5 miljoen Bolivianen (i.e. €8,5 miljoen) helpt om de fruitteelt van het land te verbeteren en te versterken. 
Publicatiedatum: