Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"meer duurzame en bio-producten"

Lidl kiest voor twintig Nederlandse telers

Bij discounter Lidl is het omzetpercentage van voeding met een duurzaamheidskeurmerk de afgelopen 2 jaar gestegen van 13,5% naar ruim 19%. Dat impliceert dat een gevulde boodschappentas van klanten maar liefst 40% duurzamer is geworden. Dat staat in het maatschappelijk jaarverslag 2015 - 2016.Groenten en fruit

Lidl werkt met circa 20 leveranciers die op Nederlandse bodem groenten en fruit voor de keten telen. Afgesproken is dat zij bij de teelt onder een derde van de wettelijk toelaatbare eis blijven. De afgelopen periode heeft Lidl bovendien in samenwerking met kennis- en adviespartner CLM een duurzaam tuinbouwplan opgesteld. Alle leveranciers hebben zich hier aan gecommitteerd. Dit betekent dat leveranciers zich bij de verduurzaming van hun teelt richten op: gewasbeschermingsmiddelen, mineralen, biodiversiteit, water en energie. Hiertoe kiezen leveranciers voor de Biologische of Milieukeur-criteria, of werken ze aan een eigen plan op maat.

De afgelopen jaren is het aantal Milieukeur- en Biologisch gecertificeerde producten toegenomen. Met de introductie van de Biometer, een schap speciaal voor biologische groente en fruit, brengt Lidl deze producten extra bij klanten onder de aandacht.

Doelstelli​​​​​​​ngen 2018
Voor 2018 heeft Lidl een aantal doelstellingen geformuleerd, waaronder:
  • Verantwoord assortiment met keurmerk groeit jaarlijks met 10% (omzetpercentage)
  • Groenten en fruit van Nederlandse bodem verduurzamen op basis van duurzaam tuinbouwplan met focus op gewasbescherming, mineralen, biodiversiteit, water en energie.
  • Gezondheidsstrategie uitrollen gericht op verbeterde recepturen (minder suiker, zout en vet)

Bron: Lidl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018