Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Nieuwe coating maakt fruit langer houdbaar

Wetenschappers van het Koreaanse Instituut voor Wetenschap en Technologie (KAIST) hebben een spraymethode ontwikkeld om fruit van een coating te voorzien waarmee de houdbaarheid met enige weken verlengd kan worden. Het procedť duurt slechts enkele seconden en zorgt ervoor dat het fruit tot wel vier weken lang vers blijft. 

Voor deze nieuwe nano-coating spraytechniek wordt gebruik gemaakt van polyfenolen uit planten, een niet-toxisch levensmiddelenadditief dat eveneens over anti-bacteriŽle eigenschappen beschikt. Uit testen is gebleken dat 27% van de mandarijnen die gedurende 28 dagen bij een temperatuur van 25 graden Celsius werden bewaard, bedorven waren, terwijl het gecoate fruit nog geschikt was voor consumptie. 

Proeven met aardbeien wezen uit dat de helft van het behandelde fruit na 58 uur nog in goede conditie verkeerde terwijl slechts 6% van het ongecoate fruit het experiment doorstond.

Publicatiedatum: 18-8-2017

 



 

Reacties:


for more information.
KAIST
291 Daehak-ro, Guseong-dong, Yuseong-gu, Daejeon, South-Korea
+82 42-350-2114
kaist.ac.kr/html/en/index.html




Bak Lee Hong, Daejeon - 13-9-2017 13:32:25


Kunt u aangeven waar dit product verkrijgbaar is?
Campo International, Bleiswijk - 13-9-2017 12:58:33


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: