Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije verwacht kleinere aardappeloogst

Ventsislav Kamakanov, voorzitter van de landelijke aardappeltelers (NAC), vertelde in een interview aan Focus News dat de Bulgaarse aardappelteelt dit jaar lager zal uitvallen vanwege ongunstige weersomstandigheden. Kaimakanov: "In 2017 zal de aardappeloogst aanzienlijk lager zijn. Er zijn al in veel gebieden verliezen waargenomen. Daarom zal de oogst lager zijn dan voorgaande jaren." Volgens Kaimakanov zijn er in alle belangrijke teeltgebieden problemen gesignaleerd, waaronder Samokovsky, Pazardzhik, Smolyan, Gotse Delchev en andere. Kaimakanov: "De oogst van collega's uit andere landen is ook lager uitgevallen. Om die reden verwachten we concurrerende prijzen."

Kaimakanov: "Er is 450.000 ton nodig om te voldoen aan de vraag van Bulgarije. In het beste geval met ideale weersomstandigheden zal de oogst 200.000 tot 250.000 ton opbrengen. De resterende 200-250 duizend ton zal uit het buitenland geïmporteerd moeten worden. 
Publicatiedatum: