Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Smoothies, gezonde snacks en voedingsadvies in de supermarkt

Winkelcentrum pakt gezond uit

Tholen - Geen gratis snoep of ijsjes als lokkertjes richting Winkelcentrum Nova in de Utrechtse Wijk Kanaleneiland, maar sportieve activiteiten en gezonde voeding. Aanstaande zaterdag trakteert de winkeliersvereniging op smoothies en groentesnacks en kan het winkelend publiek onder andere meedoen aan een workshop gezond inkopen doen. Deelnemers bezoeken samen met Sascha de Jong, diëtist Careyn de supermarkt. Buitenste ring
Maandag gaan alle kinderen in Utrecht en omgeving weer naar school. Het idee is om aan het begin van het schooljaar een goede gezonde start te maken, vertelt Sascha. Sascha en andere diëtisten van Careyn geven regelmatig workshops in de supermarkt, vertelt ze. "De belangstelling daarvoor leeft al langere tijd. Er is zoveel keus. Veel mensen weten niet meer wat gezond is en wat niet", vertelt Sascha. "Als praktische regel geef ik ze meestal mee de gangpaden te mijden en vooral producten uit de buitenste ring te kopen. Daar staan meestal de verse producten."

Aanbevolen hoeveelheid
De schijf van vijf komt natuurlijk aan de orde tijdens de workshop. Veel mensen vinden het lastig om aan de aanbevolen 250 gram groente en fruit per dag te komen. "Op de groenten- en fruitafdeling kan ik mensen veel tips geven over hoe ze de dagelijkse portie groente kunnen vergroten. Ik wijs ze dan op het inbouwen van meer momenten per dag om groente te eten. Niet alleen bij de avondmaaltijd. Groenten zijn bijvoorbeeld prima als broodbeleg en als snack tussen door", vertelt Sascha. "Planning is ook een thema. Wanneer je 's morgens gehaast naar je werk vertrekt komt er natuurlijk nooit groente op je pad. Je kunt 's avonds ook een bakje met gezonde snacks klaarzetten." Hoewel je het in eerste instantie niet verwacht komen mensen ook met vragen over gezondheid op de AGF-afdeling, vooral over fruit. Sascha: "Ze willen dan weten of een banaan wel echt gezond is en of fruit niet teveel suiker bevat."

Supermarkteigenaren vinden het geen probleem als er een voedingsdeskundige met een groepje rondloopt in hun winkel. "Ik wil de mensen ook niet iets verbieden om te kopen, maar ik probeer ze alternatieven te geven", besluit Sascha.

Klik hier voor informatie over de supermarktworkshop


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018