Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

British Tomato Conference

Britse kasgroentenproductie in volle gang

Volgende maand zal op 20-21 september de Britse tomatensector opnieuw in Kenilworth bijeenkomen voor de 20e editie van de British Tomato Conference.

Hierbij zal de status van de binnenlandse teelt opnieuw een belangrijk onderwerp zijn en zal getoond worden hoe online en offline marketing hulpmiddelen zijn gebruikt om de positie van de Britse tomaat op de Britse supermarktschappen te handhaven. Ook zal Emma Fencott van Kantar Worldpanel inzicht geven in tomatencijfers.

Voor wie niet kan wachten hebben we deze week het aanbod in de Britse supermarkten geanalyseerd, met behulp van gegevens van marktinformatiedienst ProduceView, die heeft bekeken waar de kasgroenten vandaan komen. De meeste Britse en Nederlandse telers zijn in volle productie.

Britse telers voorzagen 4 van de 9 bezochte winkeliers van pruimtomaten: Asda, M&S, Waitrose en Aldi. Lidl bied Spaanse tomaten en Sainsbury, Tesco en Co-op hebben Marokkaanse tomaten. De prijzen zijn het hoogst bij Waitrose (£7,60/kg) en het laagst bij Asda en Tesco (£3/kg).
Britse komkommers worden door 5 van de 9 supermarkten aangeboden: Sainsbury's, Asda, Co-op, M&S en Waitrose. De Duitse discounters Lidl en Aldi bieden deze week Nederlandse komkommers, net als Tesco en Morrisons, die vorige week nog Britse aanboden. De komkommerprijzen variëren van 44p bij Aldi en Lidl tot 55p bij Waitrose en Co-op.

Britse rode paprika's zijn deze week te vinden bij Sainsbury's, Morrisons en M&S. De ander supermarkten hadden allemaal Nederlands product. De duurste paprika werd door Co-op aangeboden voor 65p. Aldi en Lidl boden de laagst geprijsde rode paprika voor 47p.

Dit artikel is gemaakt op basis van gegevens van ProduceView. Voor meer informatie over hun Britse detailhandelverslagen:

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796 
F: +44 (0)1507 600689
Email: info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018