Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi renoveert al zijn koelvakken

Sainsbury’s stelt overname uit

India: Grofers heeft meer omzet 
De Indiase online supermarkt-startup Grofers heeft in de afgelopen vier maanden zijn bruto omzet weten te verdubbelen. De huidige jaaromzet komt neer op ongeveer 7,69 miljard rupee (€102,1 miljoen). Naar verwachting zal de toenemende omzet van Grofers zich in de toekomst stabiliseren. (economictimes.indiatimes.com)

Sheng Siong opent vestiging in China
De in Singapore gevestigde supermarktketen Sheng Siong verkent de mogelijkheden van de supermarktsector van China. De retailer opent dit jaar met behulp van een joint venture zijn eerste vestiging in de Chinese stad Kunming. De winkel krijgt een oppervlak van 3.700 vierkante meter. "We denken dat de joint venture van Sheng Siong in China een soort jokerkaart is. Als de activiteiten succes hebben, zou China na verloop van tijd een alternatieve groeimarkt voor Sheng Siong kunnen worden," aldus analist Alfie Yeo van DBS Group Research. (sbr.com.sg)

Aldi renoveert al zijn Britse koelvakken
Aldi gaat al zijn koelvakken in Britse vestigingen aanpassen om gebruik te maken van CO2-koeling. Met het einde van 2018 moet het nieuwe koelsysteem bij maximaal 100 vestigingen zijn aangepast. Voor de nieuwe koeling wordt zo'n £20 miljoen (€21,9 miljoen) geïnvesteerd. (coolingpost.com)

7-Eleven heeft 10.000 vestigingen in Thailand
CP All, dat in Thailand de 7-Eleven-keten beheert, heeft per juni 2017 een winkelnetwerk van in totaal 10.007 vestigingen. Het bedrijf meldde in het tweede kwartaal een toename in zowel omzet als netto winst door in rap tempo nieuwe winkels te openen. De vergelijkende winkelomzet nam echter met 1% af. De omzet van buurtwinkels nam dankzij de nieuwe openingen met 5,7% toe tot THB 69,4 miljard (€1,78 miljard). (igd.com)

Sainsbury's stelt overname van Nisa uit

Sainsbury's stelt de overname van Nisa uit, totdat de Britse retailgigant meer informatie heeft over hoe de Britse mededingingsautoriteit op de overname zou reageren. Sainsbury's was van plan om Nisa voor £130 miljoen (€142,6 miljoen) over te nemen. Het bedrijf maakt zich echter zorgen wegens de reactie van de mededingingsautoriteit op de overname van de groothandelaar Booker door Tesco. Sainsbury's heeft Volgens het nieuwsblad The Guardian nog steeds interesse in Nisa. Doordat de overname nu is uitgesteld, heeft Nisa echter besloten om hernieuwde gesprekken aan te gaan met Co-op. Net als Sainsbury's had Co-op ook aangegeven Nisa over te willen nemen. (retailgazette.co.uk)

China: meer online omzet voor versproducten

De Chinese sector voor online verkrijgbare versproducten heeft in 2016 zijn omzet met 80% toe zien nemen tot RMB 91,3 miljard (€11,6 miljard). In 2012 bedroeg deze omzet nog slechts RMB 4,05 miljard (€516 miljoen). De omzet voor 2017 wordt geraamd op 150 miljard (€19,1 miljard). (mp.weixin.qq.com)

Schotland: Voedselsegment leidt tot meer omzetgroei

De omzet van voedingsmiddelen heeft bij de Schotse retailsector gezorgd voor een toename in like-for-like-omzet van 1,3%. De totale omzet van voedingsmiddelen steeg jaar op jaar met 4,2%, terwijl de omzet van non-food-producten met 2% daalde. (eveningexpress.co.uk)

Chili: Walmart sluit overeenkomst met werknemers
Lider, de keten van Wal-Mart in Chili, heeft een nieuwe arbeidsovereenkomst getekend met zijn stafleden. Hierdoor is de dreiging van een staking afgewend, aldus de vakbond van de werknemers. (Reuters)

Thailand: minder omzet voor Big C in tweede kwartaal

De totale omzet van het Thaise Big C is in het tweede kwartaal met 10,7% afgenomen tot THB 30,3 miljard (€774,0 miljoen). Het slechte resultaat kwam met name door de afname van 15,2% in vergelijkende winkelomzet. De zwakke omzet wordt verklaard doordat Big C zich meer focust op de kwaliteit van de omzet in plaats van het totale omzetvolume. De winst nam in deze periode met 27,9% af tot 1,6 miljard (€41,2 miljoen). (igd.com)

Zweden:  ICA heeft winsttoename in tweede kwartaal

De Zweedse retailer ICA Gruppen zag zijn winst in het tweede kwartaal toenemen met 23% tot SEK 1,02 miljard (€110 miljoen). Dit resultaat is met inbegrip van de verkoop van een aantal vaste activa en het waardeverminderingsverlies, dat in totaal neer kwam op SEK 165 miljoen (€17,4 miljoen). In deze periode verkocht ICA zijn InkClub-afdeling en vastgoed in Noorwegen. Ook werd de IKI-keten in Litouwen met het bedrijf geïntegreerd. De netto omzet in het tweede kwartaal steeg met 3,7% tot SEK 27,2 miljard (€2,9 miljard). (esmmagazine.com)

Inmar: donkere toekomst voor traditionele supermarkten

Bijna een op de vier traditionele supermarkten zal over vijf jaar zijn gesloten. Dit meldt het verslag "Future of Food" dat onlangs door het marktonderzoeksbedrijf Inmar is gepubliceerd. Het marktaandeel van traditionele supermarkten zal tot 2021 af blijven nemen, terwijl andere formats zoals groentewinkels en grote warenhuizen zowel meer marktaandeel als meer winkels zullen krijgen. Ook gaat volgens het verslag het e-commerce-segment voor voedingsmiddelen in rap tempo toenemen. (supermarketnews.com)

Klik hier voor een uitvergroting.


Bron: Inmar

Metro-CEO: "Sector onder druk door hogere lonen in Ontario" 
Volgens de CEO van Metro staat de Canadese supermarktsector onder zware druk wegens het plan van de overheid van Ontario om het minimumloon te verhogen. Eric R. La Fleche zegt dat het in Montreal gevestigde Metro gaat zorgen voor beter management van de bedrijfskosten, zodat het bedrijf door kan blijven groeien. Hij gaf daarbij echter niet aan wat voor maatregelen hiervoor zullen worden getroffen. (coolingpost.com)

VS: Regionale supermarkten hebben het zwaar
Regionale supermarkten hebben het zwaar om mee te kunnen komen in de Amerikaanse supermarktsector. De concurrentie neemt steeds meer toe en grote Amerikaanse ketens hebben mogelijkheden om merken en gesloten vestigingen op te kopen, aldus The Wall Street Journal. Marsh, 

Amazon introduceert "Instant Pickup"-service
Amazon voert in de VS zogeheten "Instant Pickup"-locaties in. Bij deze afhaalpunten kunnen consumenten met een Amazon Prime-abonnement binnen twee minuten hun bestelling afhalen. Via de service krijgen consumenten toegang tot een assortiment dat onder andere uit voedingsmiddelen, koude dranken, elektronica en gezondheidsproducten bestaat. Consumenten plaatsen bij het afhaalpunt via de Amazon app hun bestelling, die vervolgens binnen twee minuten bij een self service-kluisje worden afgeleverd. Elke locatie heeft ten alle tijde ter plekke de inventaris van het assortiment beschikbaar, waardoor het mogelijk is om zo snel de bestelling te vervullen. (igd.com)Publicatiedatum: 17-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: