Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël start granaatappelenexport

Als gevolg van de extreme hitte eerder in het seizoen is het Israëlische exportbedrijf Arava Export Growers twee weken later gestart met de export van granaatappelen. Volgens Omer Kamp van Arava Growers was het noodzakelijk om te wachten tot het fruit de juiste brix van 13 had bereikt. 



"Aangezien het seizoen in Peru en Chili op zijn einde loopt, zijn de volumes en kalibers uit deze landen kleiner. We rekenen dan ook op een goede start van ons seizoen. Desondanks blijft het onvoorspelbaar."
 


Volgende week wordt de eerste container van het ras Akko geëxporteerd, dat verpakt wordt in dozen van 3,5 kilo. Hierna volgt her ras Emmek en half september is het de beurt aan het de Wonderful granaatappelen. Arava exporteert vooral naar EU-landen zoals Nederland, Italië, Duitsland en Frankrijk. Het land probeert ook de Russische markt te betreden. Kamp legt uit dat dit niet meevalt omdat de markt in dit land sterk gereguleerd is. 



Voor meer informatie:
Omer Kamp
Arava
Tel: +972 3 9728127
Mob: +972 52 5334763
omer@arv.co.il
www.arv.co.il
Publicatiedatum: