Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe kiwibessenverpakking bij Hoogstraten

"Kiwibessen positioneren in bessensegment"

Tholen - Het kiwibessenseizoen is eerder van start gegaan dan vorig jaar. "Vorig jaar zaten we in de laatste week van augustus en nu begonnen onze telers begin deze week al te plukken", vertelt Natalie Snijers van Coöperatie Hoogstraten. "Door de vorst dit voorjaar ligt de productie lager dit seizoen. We verwachten zo'n 70 ton, iets meer dan de helft van vorig jaar."

Kiwibessen kunnen slecht tegen kou. "Producenten hadden nog wel beregend en vuurkorven in de plantages gezet, maar bij sommigen mocht dit niet baten. Hopelijk is het volgend seizoen beter weer. Bij normale omstandigheden verwachten we dan een productie van 150 ton." Hoogstraten zal ondanks de lagere productie gewoon aan alle klanten leveren. "We werken al jaren met vaste partners en iedereen vindt het weer leuk om te starten met de kiwibes. Natuurlijk zal het seizoen nu eerder afgelopen zijn, maar dat maakt het nog specialer. Ik verwacht dat we tot eind september kunnen leveren." De kiwibessen komen niet voor de klok. "We leveren door bemiddeling en maken vaste afspraken over de prijzen. Die zijn vrij stabiel."



Nieuwe verpakking
Sinds vorig jaar worden de kiwibessen bij Hoogstraten niet meer met de hand gesorteerd, maar door middel van een optische sorteermachine. "Kiwibessen kunnen op grootte en hardheid worden gesorteerd en er zijn drie maatsorteringen mogelijk." Nieuw dit jaar is de verpakking. "Er zijn nog steeds klanten die de snackverpakking of shaker willen. Daarnaast kunnen ze nu kiezen voor een punnet met deksel, net als bij onze andere 'berries'. Je ziet de interesse in verschillende bessen toenemen en ook in de supermarkt krijgen deze producten een speciale plaats. De populariteit neemt toe en wij willen de kiwibessen positioneren in het bessensegment. Er zijn ook mooie combinaties te maken met de andere soorten. De kleur van de kiwibes springt er echt uit!"



Ze geeft aan dat Coöperatie Hoogstraten gelooft in de kiwibes. "We zien wel een toenemende productie in verschillende landen zoals Portugal. Onze telers zijn daardoor wel voorzichtig als het gaat om uitbreiding. Maar het enthousiasme voor kiwibessen bij consumenten groeit en wij helpen daar ook aan mee. Daarom is er een promotoer gepland doorheen Vlaanderen om de Belgische consument er weer aan te herinneren dat de kiwibessen weer in het land zijn. Het is een heerlijk product, makkelijk uit het vuistje te eten en natuurlijk heel erg gezond!"

Voor meer informatie:
Natalie Snijers
Coöperatie Hoogstraten cv
+32 3 3400211
Loenhoutseweg 59
2320 Hoogstraten - België
info@hoogstraten.eu
www.hoogstraten.eu