Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reemoon introduceert nieuwe kersensorteermachine

"Op dit moment hebben we de testfase afgerond voor onze eerste kersensorteermachine met onafhankelijke intellectuele eigendomsrechten. Onze sorteermachine selecteert fruit op basis van grootte, vorm, kleur en beschadigingen. De machine maakt het sorteerproces na de oogst efficiënter en zorgt voor lagere arbeids- en managementkosten," zegt Liu Bian van het Chinese bedrijf Reemoon Technology.


Stafleden aan het werk met de sorteermachine

"De gestandaardiseerde manier van sorteren zorgt naast verminderde arbeidskosten ook voor een nauwkeurigere selectie aan kersen. Hierdoor krijgen de kersen een hogere commerciële waarde, wat in het voordeel van de klant is. Dit jaar hebben bijvoorbeeld bedrijven als Chaoyang Fruit and Vegetables, Tianxia Star Farmers en Botao Fruit and Vegetables veel waardering in Jingdong gekregen voor hun Red Kiss-kersen. Daarbij is de vraag groter geworden dan het aanbod. Onze kersensorteermachine heeft hierbij een sleutelrol gespeeld."


Systeem voor watertransport

"We hebben onszelf sterk geprofileerd als Chinese leverancier van sorteermachines voor groente en fruit. Toen we sorteermachines voor klein fruit ontwikkelden, hebben we jaren aan ervaring op de markt opgedaan. In de afgelopen paar jaar zijn de importvolumes van buitenlandse kersen elk jaar toegenomen. Dat heeft veel invloed gehad op de Chinese kersensector. De Chinese sector ook neemt toe in productievolume, maar hanteert nog vrij lage standaarden in het proces na de oogst. Er is daarom een dringende behoefte aan hervormingen binnen de Chinese kersensector."


Sorteermachine

"Aan de hand van de opgedane ervaring heeft Reemoon nu deze compleet nieuwe sorteermachine geïntroduceerd. De machine maakt gebruik van koud water om het fruit te transporteren. Dit zorgt voor ervoor dat het zachtfruit op gekoelde temperatuur blijft en daardoor minder vatbaar is voor bederf. Tegelijkertijd zorgt het watertransportsysteem ervoor dat het fruit niet beschadigd raakt. Ons optisch systeem maakt gebruik van zowel een kleurencamera als van een infraroodcamera. Hierdoor kan er nauwkeurig en consistent worden gesorteerd op grootte, kleur en eventuele beschadigingen. Ons systeem is onafhankelijk ontwikkeld. We gebruiken het nu binnen ons bedrijf om al ons fruit te sorteren."


Een pakstation

"We werkten dit jaar van mei tot juni samen met Yantai Chaoyang Fruit and Vegetables om de sorteermachine te installeren en te testen. Tijdens de testperiode kregen we niet alleen verbeterde sorteerresultaten, maar leerden we ook veel meer over hoe de sorteermachine verder kan worden ontwikkeld. Hierdoor kunnen we sorteermachines voor klein fruit naar een hoger plan tillen. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van een sorteermachine voor groenten en fruit."

Liu Bian
Jiangxi Reemoon Technology Holdings Ltd.
Phone: +86 188 7973 0010
Publicatiedatum: