Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jerry Tracey: " Genoodzaakt om leveranciers die niet meewerken uit te sluiten."

Meer druk op leveranciers voor programma datakwaliteit

GS1 Data Source is ooit opgezet voor het vastleggen van algemene en logistieke gegevens ter ondersteuning van processen in de keten. Maar in de huidige online wereld is het belang van correcte data groter dan voorheen. De 'sense of urgency' is aanwezig door etiketwetgeving, de groei van online retail en de opkomst van geautomatiseerde distributiecentra.

Zonder productinformatie sta je buitenspel
Het datakwaliteitsprogramma DatakwaliTijd 2.0 speelt een cruciale rol om de online consument de juiste informatie te bieden om goede keuzes te kunnen maken. Daarnaast worden logistieke processen verstoord als productinformatie niet klopt. Sectormanager levensmiddelen en drogisterij van GS1 Jerry Tracey: "Om te voorkomen dat er twijfel bestaat over de betrouwbaarheid van productgegevens, zijn we genoodzaakt om leveranciers die niet aan het programma meewerken, uit te sluiten van GS1 Data Source. Zo ver mag het natuurlijk niet komen en daarom benaderen we ze nu."

Helpen
GS1 Nederland voert namens de Nederlandse levensmiddelen- en drogisterijsector het datakwaliteitprogramma DatakwaliTijd 2.0 uit. Jerry Tracey: "We trekken nu aan de bel bij leveranciers en vragen hen met klem alsnog snel aan de slag te gaan. Het is natuurlijk niet leuk om zo'n dringende oproep te doen, want we realiseren ons dat het een behoorlijke klus is. Maar het is de enige manier om er als sector voor te zorgen dat straks alle data écht correct in de datapool staan. Bovendien, de retailer eist het, de consument eist het en de overheid eist het. Eigenlijk moet je het als leverancier ook van jezelf eisen. En wij zijn er om leveranciers daarbij te helpen."

Bron: GS1

Publicatiedatum: 16-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: