Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocado-prijzen Californië mogelijk naar $3 per stuk

De avocadoprijzen beginnen deze maand te stijgen, nadat de oogst in Californië minder opbracht dan werd verwacht en een extreme hittegolf de aanvoer van het fruit aantastte. Dit meldt Produce Express, een belangrijke leverancier van groenten voor de Sacramento regio. Eigenaar en algemeen directeur van Produce Express, Jim Boyce, zei dat de prijzen de komende week kunnen stijgen naar $1,50 (€1,28) en tegen het einde van augustus kan het fruit zelfs $2,50 tot $3 (€2,13 tot €2,55) kosten. Dit is ongeveer het dubbele van wat normaal is rond deze tijd van het jaar. Daarna zal het geïmporteerde fruit het tekort opvullen en zullen de kosten afnemen.

Boyce: "Het zal de restaurantbranche benadelen. Sommige bedrijven zullen een toeslag voor hun avocado's rekenen en de prijs van een avocado-sandwich verhogen. Sommigen zullen het product zelfs van hun menu halen." Boyce verwacht dat dat klanten andere producten zullen kopen in plaats van avocado. 

De raming voor de avocado-oogst van Californië dit jaar is 215 miljoen pond, een dramatische daling na de 400 miljoen pond van vorig jaar. Mexicaanse telers voeren ook minder avocado's aan.
Publicatiedatum: