Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Avocado-prijzen CaliforniŽ mogelijk naar $3 per stuk

De avocadoprijzen beginnen deze maand te stijgen, nadat de oogst in CaliforniŽ minder opbracht dan werd verwacht en een extreme hittegolf de aanvoer van het fruit aantastte. Dit meldt Produce Express, een belangrijke leverancier van groenten voor de Sacramento regio. Eigenaar en algemeen directeur van Produce Express, Jim Boyce, zei dat de prijzen de komende week kunnen stijgen naar $1,50 (Ä1,28) en tegen het einde van augustus kan het fruit zelfs $2,50 tot $3 (Ä2,13 tot Ä2,55) kosten. Dit is ongeveer het dubbele van wat normaal is rond deze tijd van het jaar. Daarna zal het geÔmporteerde fruit het tekort opvullen en zullen de kosten afnemen.

Boyce: "Het zal de restaurantbranche benadelen. Sommige bedrijven zullen een toeslag voor hun avocado's rekenen en de prijs van een avocado-sandwich verhogen. Sommigen zullen het product zelfs van hun menu halen." Boyce verwacht dat dat klanten andere producten zullen kopen in plaats van avocado. 

De raming voor de avocado-oogst van CaliforniŽ dit jaar is 215 miljoen pond, een dramatische daling na de 400 miljoen pond van vorig jaar. Mexicaanse telers voeren ook minder avocado's aan.

Publicatiedatum: 16-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: