Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boete van €233.800 voor warme broccoli

De Provinciale rechtbank in Murcia is het eens met het vonnis dat het bedrijf DGG een vergoeding van €233.800 moet betalen voor het verlies van 346.000 kilo broccoli. De groente bedierf omdat het bedrijf zich niet aan de vooraf overeengekomen bewaartemperatuur heeft gehouden. Tijdens een eerdere zitting in juli 2016 oordeelde de rechtbank in Cartagena dat het bedrijf de geleverde producten bewaard zou moeten hebben bij een temperatuur lager dan 2,5 graden Celsius. 

Tijdens het proces bleek echter dat de broccoli tijdens de opslag regelmatig blootgesteld was aan temperaturen tussen de 4 en 8 graden Celsius, wat de rechter beschouwde als contractuele nalatigheid. Ter compensatie werd er een boete opgelegd die niet alleen dekkend is voor de waarde van de producten maar ook voor de €1.842 die het kostte om de partij te vernietigen. 
Publicatiedatum: