Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joop Litjens:

"Venkelmarkt vindt weg omhoog na grillige start"

Tholen - De venkelmarkt kende dit jaar een grillige start. "We hebben een sterk wisselende periode achter de rug met hele hoge, maar ook vooral hele lage prijzen. Door de warme periode in juni zijn er ook wel wat kwaliteitsproblemen geweest. Die behoren nu tot het verleden en ook de prijs gaat de goede kant op", vertelt Joop Litjens uit het Noord-Limburgse Leunen, met een areaal van 60 hectare de grootste Nederlandse venkelteler.

"Inmiddels ligt het prijsniveau rond de 80 cent. Dat is een mooi niveau, maar we hebben ook nog wel wat goed te maken", vertelt Joop, die afgelopen jaar in een nieuwe sorteerlijn heeft geïnvesteerd. Hij schat dat het Hollandse venkelareaal in lijn is met vorig jaar, wel vallen de kilo-opbrengsten dit jaar niet zo mee. "We gaan voor een goede tweede helft. We kunnen zeker tot medio november nog aan de bak met Hollandse venkel."

De venkel van Litjens wordt door Fossa Eugenia verkocht aan de foodindustrie, groothandel en retail. Het gros vindt zijn weg op de binnenlandse en de Engelse markt. Joop is positief gestemd over de toekomst van de venkel. "De trend is steeds meer richting groente en gezond eten en daarmee zitten we met venkel in het juiste hoekje. Er komt meer aandacht voor het product."

De mini-venkel die hij enkele jaren geleden introduceerde, heeft wat minder aandacht. "We hebben het product veel gepromoot en iedereen was enthousiast, maar het resulteerde uiteindelijk niet in veel bestellingen. Venkel is nog een relatief onbekend product en daarom is het de vraag of we ons op de niche van een niche-product moeten richten, maar we kunnen de mini-venkel nog altijd zaaien op bestelling."

Voor meer informatie:
Litjens Venkel
info@litjensvenkel.nl
www.litjensvenkel.nl


Voor verkoopinformatie:
Fossa Eugenia
T. +31(0)883 210 210
F.+31(0)883 210 211
info@fossaeugenia.com
www.fossaeugenia.com