Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Witlofmarkt beter dan begin zomer"

Tholen - "In het witlof gaat het ietsjes beter dan vorig jaar op dit moment. De marktsituatie is geen hoogvlieger, maar beter dan in het begin van de zomer. Toen hadden we een stuk of zes weken een slechte situatie door de warmte. Op dit moment lijken vraag en aanbod in evenwicht."

"Hoe dit komt weten we niet precies", vertelt Gijs van Dongen van Nature's Gold. "Mogelijk heeft iedereen toch minder wortels opgezet. En misschien profiteren we van het extreme weer overal in Europa. In het ene land verbranden er groentes en in het andere verzuipen ze. Het weer hier is wat mild voor een zomer. Dat komt de witlofprijs vaak ook ten goede."



Hij geeft aan dat de prijzen redelijk zijn en de vraag eveneens. "De export lijkt normaal te verlopen, we zien geen gekke bewegingen of opvallende zaken." Volgens Gijs kan de huidige marktsituatie nog wel even aanhouden. "Als het niet te warm wordt, zal er geen overaanbod ontstaan. Er zijn niet overdreven veel wortels, dus de productie zal gelijk lopen met vorig jaar of misschien zelfs iets lager zijn."

Voor meer informatie:
Gijs van Dongen
NatureĀ“s Gold Production B.V.
Meirseweg 37
4881 MJ Zundert
T: 0031 (0)76 5974403
E: gijs@naturesgold.nl
W: www.naturesgold.nl