Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Grote vraag naar Dominicaanse kouseband

Angelica Silva is eigenaar van het bedrijf V&D Agropecuaria in de Dominicaanse Republiek. Haar bedrijf exporteert een grote variatie aan tropische, Aziatische en in kassen geteelde groenten en fruit. Ze is vooral erg trots op de 4,5 ton aan kouseband die haar bedrijf wekelijks via luchtvracht naar Nederland exporteert. Angelica zegt dat "kouseband "hot" is door het hoge zuurstofgehalte van de peulen. Wij als Dominicaanse exporteurs hebben een voordeel die concurrerende landen in deze regio niet hebben: bij ons gaan er namelijk in het winterseizoen veel directe vluchten naar Europa. Hierdoor kunnen wij onze producten verser leveren en hebben ze een langere houdbaarheid." 

Angelica zegt dat ze in de wintermaanden niet kan voldoen aan de grote Europese vraag naar kousenband en dat de vraag nog steeds blijft toenemen. 

Kouseband (Vigna unguiculata subsp. sesquipedlis) wordt vooral gegeten door mensen van Surinaamse, West Indiase, Indiase Filipijnse en Maleisische komaf. Echter ontdekken steeds meer mensen dat kousenband een goede vervanger is voor groene bonen en ook zeer geschikt is om te roerbakken. Er zijn drie verschillende soorten kousenband: Surinaamse, groene en witte. 

Het door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw gefinancierde Export Quality programma helpt exporteurs zoals Angelica om een nieuw type doos voor de luchtvracht te ontwerpen die een goede ventilatie bieden en zo een langere houdbaarheid garanderen. 

Voor meer informatie:
Angelica Silva
V&D Agropecuaria
Tel: +1 809 754-4321
vdagropecuaria@hotmail.com

Publicatiedatum: 16-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: