Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw concept voor ondermaatse mango's

Wat te doen met kleine, ondermaatse mango's, die slechts 50 gram wegen? Deze vraag stelden Spaanse telers zich keer op keer. Deze kleine mango's hebben niet eens het juiste gewicht om verwerkt te kunnen worden en eindigen meestal bij de teler thuis op tafel. "Hoewel deze vruchten klein zijn, bevatten zij evenveel suiker als een mango van 500 gram waardoor zij heerlijk smaken," legt Borja Piedra van Huerta Tropical uit. Dit bracht de teler op het idee om de kleine mango's te gaan vermarkten onder de naam 'Mango Bombón' en het fruit te presenteren als een 'gril van moeder natuur'.



Vorig jaar vermarktte Huerta Tropical het product voor het eerst en leverde het bedrijf zo'n 400 tot 500 kilo aan zijn klanten. "Van de vijf restaurants waar wij de mango's geïntroduceerd hebben, kwamen er vier terug voor meer. We zijn dan ook tevreden over het resultaat," laat Piedra weten. "Het product is echter ook geschikt voor gezinnen omdat het vanwege zijn bescheiden maat gemakkelijk te eten is. Er zijn huishoudens bij die ze meermalen per week bestellen."

Aangezien het fruit pas geplukt wordt wanneer het optimaal rijp is, moet het met de grootste zorg behandeld worden. Het in Granada gevestigde bedrijf Huerta Tropical gebruikt hiervoor dozen met een geperforeerde deksel zodat het product kan ademen. De dozen worden gevuld met populierensnippers zodat het fruit niet kan verschuiven tijdens transport en zodoende niet kneust. "Het vergt wel wat meer tijd om de mango's stuk voor stuk te plukken en verpakken waardoor het proces iets duurder is. Wij zijn echter van mening dat het het zeker waard is om een paar cent meer te betalen zodat het product zijn bestemming gegarandeerd in een perfecte conditie bereikt."

Voor meer informatie:
Borja Piedra García
Huerta Tropical
Tel.: +34 646 25 15 15 
Publicatiedatum: