Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Perenseizoen Washington start laat met kleinere oogst

Evenals in andere sectoren kent ook het seizoen van Washington peren dit jaar een late start. "We lopen zo'n 19 tot 20 dagen achter op het schema van vorig jaar," vertelt Mike Preacher van Domex Superfresh Growers uit Yakima in Washington. "We moeten echter niet vergeten dat alles vorig jaar vroeger was. Dit jaar begint ons seizoen zo'n twee weken later dan gebruikelijk als gevolg van het laat intredende voorjaar."



Kalibers kunnen nog beter worden
Preacher vertelt verder dat de kalibers dit jaar wat aan de kleine kant zijn maar dat het goed mogelijk is dat dit voor vele rassen nog verbeterd. We hebben echter voldoende bulkformaat fruit beschikbaar dus we maken ons vooralsnog geen zorgen. Washington zal dit jaar 17,6 miljoen dozen produceren wat minder is dan het gebruikelijke volume van 19 tot 20 miljoen dozen. De kwaliteit van het fruit is echter veelbelovend," vervolgt Preacher. 

Bartlett peren luiden seizoen in
In Yakima start deze of volgende week het seizoen met de pluk van Bartlett peren en het ras Northern, het belangrijkste ras voor Superfresh Growers. "De zetting van Bosc peren is niet geweldig dus we houden rekening met kleinere volumes. Het Bosc seizoen start naar verwachting medio september en dat van Anjou peren begint rond 10 september. 

"We verwachten nog steeds een goed seizoen," vertelt Preacher. "We rekenen op een sterke vraag en de volumes zullen toereikend zijn voor promoties en het aanbod zal de vraag niet overtreffen."

Voor meer informatie:
Mike Preacher
Domex Superfresh Growers
Tel: +1-509-966-1814
mpreacher@superfreshgrowers.com
www.superfreshgrowers.com

Publicatiedatum: