Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mexicaanse limeprijzen- en marges juli

Onderstaand wordt een overzicht gegeven van de prijzen die Mexicaanse producenten in de regio's Colima, Guerrero, Michoacan en Oaxaca in de maand juli ontvingen voor hun limes, evenals de prijzen die verwerkers betaalden en de consumentenprijzen in een aantal steden in het land. De handelsmarges van limes uit Colima die verhandeld werden op groothandelsmarkten, in zelfbedieningszaken en detailhandel waren als volgt:

Prijzen voor producenten (€/kg)
In juli 2017 bedroeg de hoogste prijs die er aan telers en verpakkers betaald werd voor Mexicaanse limes €4,18 per kilo in de staat Michoacan, gevolg door Colima €3,80 per kilo en €3,66 per kilo in Oaxaca. De laagste prijs werd geregistreerd in Guerrero en bedroeg €2,69 per kilo. 

Gegevens van het SIPROLIMEX  Mexican Lime Product System) laten in de regio Colima het volgende prijsverloop gedurende de periode van januari tot juli 2017 zien: in januari lag de prijs van limes op €7,24 per kilo. In februari liep de prijs op tot €12,32 per kilo. In de maand maart bereikte de prijs haar hoogste niveau van €14,90 per kilo om in mei vervolgens te dalen naar €3,89 per kilo. In juli nam de prijs nog iets verder af tot €3,80 per kilo. 

Groothandelsprijzen (€/kg)
Volgens gegevens van het SNIIM (National Information System on Market Integration) en het ministerie van Economische Zaken blijkt dat de hoogste prijzen werden betaald voor limes van het kaliber 5 in groothandels die dit in Colima geteelde fruit verkochten voor €16,19 per kilo, een prijs die werd geregistreerd in La Paz, gevolgd door €15,05 per kilo op de Felipe Angeles markt, €14,49 op de Estrella markt in San Nicolás de Garza, €13,63 op de Madero groothandelsmarkt in Hermosillo, €10,65 op de Francisco Villa  groothandelsmarkt in Durango en €10,60 per kilo in Colima. 

Retailprijzen voor consumenten (€/kg)
Uit gegevens van INEGI blijkt dat de hoogste maandelijkse verkoopprijzen werden geregistreerd bij retailketens en detailhandel in de stad Tijuana, gevolgd door La Paz met €18,48 per kilo, Monterrey €16,19 per kilo, Colima €13,08 per kilo. De laagste retailprijs werd geregistreerd in de stad Guadalajara en bedroeg €12,95 per kilo. 

Handelsmarges (%)
In de maand juli waren de handelsmarges in de stad Tijuana het grootst (414%) en het laagst in de stad Guadalajara (241%). 

Het hoogste margeverschil in peso's bedroeg €14,85, aangezien de gemiddelde maandelijkse prijs van een teler in Tecoman €4,37 bedroeg, terwijl de gemiddelde retailprijs in Tijuana op €19,23 lag.

De laagste handelsmarge bedroeg €8,58 per kilo, aangezien de gemiddelde maandelijkse prijs voor telers in Tecoman €4,37 per kilo bedroeg en de gemiddelde retailprijs in Guadalajara op €12.96 per kilo lag. 

Productievolumes (in tonnen)
Volgens gegevens van SIPROLIMEX-COLIMA werden er in juli ongeveer 31.860 ton limes geoogst. De staat Colima produceerde 14.700 ton (46%), Michoacan 11.400 ton (36%), Oaxaca 4.450 ton (14%) en Guerrero 1.310 ton (4%). Tezamen produceerden zij ruim 31.860 ton, 9,6% meer dan in juni, toen het productievolume 29.070 ton bedroeg. 

Colima limes naar Moskou
De voorzitter van de State Council of Lime Producers in Colima (COEPLIM), Oscar Avalos Verdugo, vertelt dat er onderzoek gedaan wordt naar het betreden van de Aziatische en Europese markt. 

Naast de export naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar al proeven gedaan worden, heeft Mexico ook de kans om Colima limes naar de Russische hoofdstad Moskou te exporteren. 

"Momenteel kost een kilo limes in Moskou €6 en we zien mogelijkheden om ook deze markt te bereiken. De transittijd bedraagt ongeveer 45 dagen wat inhoudt dat het mogelijk is om limes naar deze markt te transporteren, met name die uit Colima," aldus Verdugo. 

Publicatiedatum: 16-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: