Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinees inspectieteam boekt succes tegen citrusgreening

In juli bracht een inspectieteam dat betrokken is bij de preventie en bestrijding van de ziekte citrus greening onder leiding van Yantai B&J Agricultural Development een bezoek aan een citrusplantage in het dorp Chang'an in het noordwesten van Guangdong. Zij namen hier bodemmonsters en spraken met lokale citrustelers in de hoop meer inzicht te krijgen in het voorkomen en behandelen van de plantenziekte. 

Het inspectieteam voor de preventie en bestrijding van citrusgreening 

Het inspectieteam was samengesteld uit deskundigen, wetenschappers, ondernemers en telers. Er werd onder meer aandacht besteed aan de problemen die de ziekte citrus greening veroorzaakt zoals het geel verkleuren van vruchten, bodemproblemen en problemen met de rijping. Daarnaast werd er gesproken over de manieren waarop men de ziekte heeft geprobeerd te bestrijden maar die tot dusver geen soelaas hebben geboden. Het is een complex probleem dat vanuit alle perspectieven dient te worden benaderd. 


Deskundigen inspecteren het veld

Gedurende de inspectie werd duidelijk dat nadat begin januari de wortels van de bomen die door citrus greening waren aangetast, behandeld werden met E-2001 meststof met micro-organismen deze eind maart tot wel 25 tot 35 cm waren gegroeid. 

Chen Dehua
Yantai B&J Agricultural Technology Development Co., Ltd.
Phone: +86 20 6193 8788
Phone: +86 136 0002 3405

Publicatiedatum: 16-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: