Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Oostenrijkse vroege aardappelmarkt: teleurstellende opbrengsten

De Oostenrijkse vroege aardappelmarkt is de maand augustus rustig en evenwichtig begonnen, meldt Landwirtschaftskammer Österreich. Men is reeds ver gevorderd met de verkoop van de vroege rassen en bij de rassen die hierop volgen zijn de opbrengsten per hectare, met uitzondering van de arealen die geïrrigeerd worden, meestal teleurstellend.

In het Weinviertel (Niederösterreich) werden onlangs opbrengsten van circa 15 ton per hectare gemeld. Maar ook in Oberösterreich blijft de oogst op arealen die niet geïrrigeerd worden met circa 20 ton per hectare duidelijk achter bij de afgelopen jaren. Met de kwaliteit is men tot nu toe wel ronduit tevreden. Het beschikbare aanbod is te overzien en is precies voldoende om de binnenlandse vraag te dekken, die momenteel niet zo groot is vanwege het warme weer en de vakantieperiode.

De telersprijzen zijn meestal stabiel. In Oost-Oostenrijk kwam het tot een prijsdifferentiatie tussen middelgrote en grote aardappelen. In Niederösterreich wordt voor aardappelen van gemiddeld formaat nog steeds 25 euro per 100 kg betaald. Voor overmatig grote aardappelen daalde de prijs naar 20 euro per 100 kg. In de deelstaten Steiermark en Oberösterreich meldt men onveranderd prijzen van 25 c.q. 30 euro per 100 kg.Publicatiedatum: 15-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: