Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Benin hervat ananasexport naar EU

Telers uit Benin mogen weer ananas naar de EU exporteren nu er in samenwerking met de IAEA en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) een controlesysteem voor de voedselveiligheid is opgezet. De export zal naar verwachting later deze maand worden hervat. 

Ananastelers hadden te maken met een vrijwillig exportverbod nadat er vorig jaar residuen van chemische gewasbeschermingsmiddelen in ananas uit het land werd aangetroffen. Het verbod heeft geleid tot verliezen en een daling van de werkgelegenheid in een sector die beschouwd wordt als één van de belangrijkste groeisectoren van het Afrikaanse land. 

"In plaats van onze exportvolumes te verdrievoudigen, kwam onze handel met Europa tot stilstand," legt ananasteler Xavier Satola uit, die tevens voorzitter van exportvereniging is. "

Benin produceert jaarlijks 400 tot 450 ton ananas, waarmee deze fruitsoort het derde belangrijkste agrarische product van het land is. Hoewel de overzeese export slechts 2% van het totale productievolume betreft, is deze wel goed voor de helft van de winst binnen de sector. Daarnaast biedt de export lucratieve toekomstperspectieven voor telers en de duizenden werknemers die binnen de sector actief zijn. 

Publicatiedatum: 16-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: