Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stemilt introduceert nieuw appelras 'Rave'

De Amerikaanse appelproducent Stemilt Growers heeft het nieuwe vroege appelras Rave geïntroduceerd. De appel zal vanaf eind augustus in het AGF-schap liggen. 






Rave is de merknaam van het appelras MN55, een kruising tussen Honeycrisp en een niet eerder eerder geïntroduceerd ras dat de naam MonArk draagt. Het ras werd 20 jaar geleden in het kader van een veredelingsprogramma door David Bedford aan de Universiteit van Minnesota ontwikkeld. Bedford is eveneens het brein achter de populaire rassen Honeycrisp en SweeTango. 

Vorig najaar kreeg de appel de merknaam Rave en ontwikkelde Stemilt een logo, PLU-sticker en verpakking. Met de keuze voor deze naam speelt het bedrijf in op het populaire gebruik van het woord 'rave' in teksten om aan te geven dat iets geweldig is. Om de aandacht van het winkelend publiek te trekken, is er gekozen voor felle kleuren en werd de hashtag #RaveApples gelanceerd om een buzz op social media te creëren. 

"Hoewel de volumes dit eerste seizoen beperkt zijn, willen we de consument graag kennis laten maken met onze nieuwe appel en we zijn erg benieuwd wat zij er van zullen vinden," laat Stemilt communicatiemanager Brianna Shales weten. 
Publicatiedatum: