Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Morad Fawzy, Fresh-Agro:

"Vraag naar Egyptische zoete aardappelen begint los te barsten"

Tholen - Bij Fresh-Agro uit Waalwijk is het Egyptische zoete aardappelseizoen losgebarsten. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Morad Fawzy en was in de beginjaren vooral actief in de import en export van pootgoed, aardappelen en uien van en naar het Midden-Oosten. Door middel van een samenwerking met het Egyptische productiebedrijf Oxygen Hydrofarm for Agricultural Development wordt nu het Egyptische assortiment fors uitgebreid."

"Dit Egyptische bedrijf wordt gerund door Rashad Abou El Nader. Zij hebben teelt van paprika's, tomaten, pepers, pompoenen en uien, zowel conventioneel als biologisch", vertelt Halima. "Hiermee hebben we de beschikking over onze eigen productie in Egypte en kunnen we de hele keten onder controle houden. We zijn zelf de bron en zijn daarmee prijstechnisch ook heel interessant."

"Verder werken we samen met de grootste teler van zoete aardappelen in Egypte. Momenteel hebben we het ras Beauregard beschikbaar. Bij de start van het seizoen was de vraag door de vakanties nog rustig, maar de vraag begint nu echt los te barsten. We bieden de zoete aardappelen zowel conventioneel als biologisch aan. Onze focus ligt bij de verkoop van zoete aardappelen op de Nederlandse markt, maar ook hebben we al verschillende Engelse klanten van zoete aardappelen voorzien. Het seizoen van het Beauregard-type loopt tot en met oktober en van het Abees-type duurt tot en met januari.

Voor meer informatie:
Morad Fawzy
Fresh-Agro
Touwerij 19
5142 HH Waalwijk
Mob: 0641-672 946
Mob: 06-13411661
info@fresh-agro.nl

Publicatiedatum: 15-8-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: