Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morad Fawzy, Fresh-Agro:

"Vraag naar Egyptische zoete aardappelen begint los te barsten"

Tholen - Bij Fresh-Agro uit Waalwijk is het Egyptische zoete aardappelseizoen losgebarsten. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Morad Fawzy en was in de beginjaren vooral actief in de import en export van pootgoed, aardappelen en uien van en naar het Midden-Oosten. Door middel van een samenwerking met het Egyptische productiebedrijf Oxygen Hydrofarm for Agricultural Development wordt nu het Egyptische assortiment fors uitgebreid."

"Dit Egyptische bedrijf wordt gerund door Rashad Abou El Nader. Zij hebben teelt van paprika's, tomaten, pepers, pompoenen en uien, zowel conventioneel als biologisch", vertelt Halima. "Hiermee hebben we de beschikking over onze eigen productie in Egypte en kunnen we de hele keten onder controle houden. We zijn zelf de bron en zijn daarmee prijstechnisch ook heel interessant."

"Verder werken we samen met de grootste teler van zoete aardappelen in Egypte. Momenteel hebben we het ras Beauregard beschikbaar. Bij de start van het seizoen was de vraag door de vakanties nog rustig, maar de vraag begint nu echt los te barsten. We bieden de zoete aardappelen zowel conventioneel als biologisch aan. Onze focus ligt bij de verkoop van zoete aardappelen op de Nederlandse markt, maar ook hebben we al verschillende Engelse klanten van zoete aardappelen voorzien. Het seizoen van het Beauregard-type loopt tot en met oktober en van het Abees-type duurt tot en met januari.

Voor meer informatie:
Morad Fawzy
Fresh-Agro
Touwerij 19
5142 HH Waalwijk
Mob: 0641-672 946
Mob: 06-13411661
info@fresh-agro.nl