Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, Luba Fresh:

"Start Grieks druivenseizoen veelbelovend"

Tholen - Voor Egyptische druiven was het een lastig seizoen. "Buiten de vaste programma's om heb ik dan ook niet veel druiven uit Egypte binnen laten komen", vertelt Lucien de Wit, die bijna tien maanden terug koos voor het vrije ondernemerschap met Luba Fresh. "Onze focus lag daarom de afgelopen weken op de eigen productie in Italië. Sicilië had een uitstekende start van het druivenseizoen. Er werden enorm hoge prijzen gemaakt en onze polystyreen doos is goed ontvangen in de markt."


Ook de Red Globe uit Sicilië worden verpakt in de Polystyreen doos.

"Inmiddels is het Siciliaanse seizoen voor Victoria-druiven en de zwarte druiven met pit afgelopen en bestaat de Siciliaanse aanvoer uit de eerste muskaatdruiven, Italia en Red Globe", vervolgt Lucien. "Sinds een week of twee is ook de aanvoer vanuit het Italiaanse vasteland goed losgekomen en staan de prijzen voor de druiven uit Sicilië wat meer onder druk. Maar voor de druiven van goede kwaliteit is, ondanks de vakantieperiode, de vraag nog steeds goed. De afgelopen jaren zijn er in Italië veel nieuwe druiven rassen aangeplant. Hierbij ligt het accent met name op de seedless druiven. Op dit moment bestaat het Luba - assortiment dan ook uit wit/blauw/rood zowel met pit als seedless", vertelt Lucien.


Vanaf nu weer de ITALIA-muskaat verkrijgbaar in de Polystyreen doos

"De verhouding prijs/kwaliteit is prima. De hitte in Italië zorgt voor druiven van een uitstekende smaak met een hoge brix. Wel zorgt de extreme droogte in bepaalde partijen voor wat problemen met zonnebrand. Afhankelijk van het weer gaan we nog tot december door met Italiaanse druiven", vertelt Lucien. Vorige week arriveerden ook de eerste Griekse Thompson-druiven bij Luba Fresh. "Ook in Griekenland heeft het weer een gunstige uitwerking op de druiven. De brix is erg goed en ook de grootte van de korrel is acceptabel. Al met al een veelbelovende start van het seizoen dat loopt tot half/eind oktober."


Griekse Thompson Seedless van PANTAZIS

De eerste tien maanden van Luba Fresh smaken volgens Lucien naar meer. "Steeds meer mensen kiezen voor specialisatie. Doordat ik tegenwoordig onafhankelijk opereer, heb ik er aardig wat nieuwe klanten bijgekregen."

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com
www.LuBaFresh.com