Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Biemans, CLTV:

"Moeilijk te zeggen wanneer een aardbeienseizoen normaal is"

Tholen - Het weer heeft zeer veel invloed op de aardbeienproductie. "Het is moeilijk te zeggen wanneer een aardbeienseizoen normaal is. Dit jaar loopt het weer anders dan anders. Op dit moment zouden we een aardige productie moeten hebben, maar er is juist heel weinig. Het valt niet mee om bepaalde zaken te plannen of te voorspellen. Als we dit proberen komt er altijd weer iets tussen wat invloed heeft op de productie", vertelt Marcel Biemans van CLTV Zundert. "Elk jaar is weer een verrassing. Eind mei tot half juni was een warme periode en daardoor waren de plantingen snel afgerijpt. Toen is de productie naar voren getrokken. Afgelopen week was er sprake van koudere nachten en gaat de afrijping minder hard."

Aardige prijzen
De kleinere productie van dit moment heeft invloed op de prijs. "Vorige week liep de prijs weer op naar een mooi niveau aan het eind van de week. Vandaag ligt de prijs iets lager dan eind vorige week, maar nog steeds zijn er bepaalde sorteringen die een hoog bedrag halen. Bij CLTV hebben we niet veel doordragers op het moment, dus weinig aanvoer." Hij vervolgt: "In de markt is eind juli een dip geweest, maar in de periode daarvoor waren de prijzen vrij hoog voor het jaar. Momenteel zijn ze trouwens ook best aan de prijs voor in de vakantieperiode. Maar dat is alleen te danken aan de lage beschikbaarheid."
 
Als het weer 'normaal' blijft krijgen we volgens Marcel dit jaar meer aardbeien in november dan vorig jaar. "Dit heeft te maken met het feit dat er meer spreiding is in het plantmateriaal. Vorig jaar was het tevens erg warm in september en daardoor was er in november een stuk minder." Hij verwacht dat de productie binnen enkele weken weer zal toenemen. "Eind augustus komt de tweede ronde van de stellingteelt los. Begin september starten de 'koude' kassen en begin oktober is er alweer productie uit de verwarmde kassen."

Voor meer informatie:
Marcel Biemans
CLTV Zundert
T: +31 76 5972241
F: +31 76 5972053
M.Biemans@cltvzundert.nl
www.cltvzundert.nl