Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nico Spruijt, Yex:

"Afzet dikke maten avocado's was laatste weken lastiger"

Tholen - De avocadomarkt blijft een contante groei doormaken. "Met name de Ready-to-Eat-avocado's kun je eigenlijk altijd wel verkopen. Die verkoop blijft maar door het dak heen gaan", vertelt Nico Spruijt van Yex. Wel is volgens de verkoper de afzet van de dikke maten, die vaak hard (niet gerijpt) worden geleverd aan verre bestemmingen, de laatste weken een stuk lastiger.


 
"Voor de maten 12 en 14  zie je echt lagere prijzen in de markt. Eigenlijk kunnen onze leveranciers ze daar niet voor telen. In de kleine maten 18 tot 24 zie je juist weer tekorten. Marktprijzen voor de kleinere avocado's liggen momenteel rond de 13/14 euro, maar voor de dikke maten liggen de prijzen daar ook ver onder", vertelt Nico. "De prijs van de Ready-to-Eat-avocado's zie je de laatste dagen juist wat klimmen en liggen rond de €17.50"
 
"Nu is Peru de belangrijkste leverancier, maar volgende week ontvangen we de eerste avocado's uit Chili. Die prijs start over het algemeen wat hoger. Hopelijk zorgt het ook voor een wat betere spreiding in de maatvoering. We hebben een prima zomer gehad, alleen was het de laatste twee weken met de dikke maten kommer en kwel. Gelukkig komen er wat minder dikke maten uit Chili."

Voor meer informatie:
Nico Spruijt
Yex
Tel: 0174 214 543
n.spruijt@yex.nl
www.yex.nl

Publicatiedatum: 14-8-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: