Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koen Smedts, Laarakker Bio:

"Meer bio-boerenkool dan verwacht"

Tholen - Er komt meer bioboerenkool van het land dan verwacht, vertelt Koen Smedts van Laarakker Bio. "De bioboerenkoolteelt liep dit jaar voorspoedig en groeide echt als kool. Ten opzichte van een driejarig gemiddelde oogstten we dit jaar duidelijk meer. Over de opbrengst zijn we dan ook tevreden." Afgelopen week donderdag werd 4 hectare geoogst en komende donderdag staat het volgende perceel op de planning. Laarakker Bio maakt afspraken met telers in Nederland, Duitsland en Belgiƫ.



Moderne groente
"De vraag naar boerenkool trekt telkens aan. Het is een populaire groente in de USA. Sinds de wetenschap de hoge voedingswaarde van boerenkool aantoonde is het in Amerika gehypet als supergroente. Dat is in Europa ineens ook zo. We gebruiken het in shakes, smoothies en salades. Het is een moderne groenten die tegenwoordig in ochtend, middag en avondeten wordt gebruikt", vertelt Koen. Het product wordt afgezet richting diepvries en conservenindustrie, die het geconserveerde product verkopen over de gehele wereld.

Afzet
Laarakker Bio is onderdeel van de Laarakker bedrijven groep en richt zich volledig op de teelt, verwerking en verkoop van biologische en biologisch dynamische groenten. Koen: "Consumenten worden zich steeds bewuster van belang van gezondheid en een gezonde leefomgeving. De vraag naar deze producten neemt jaar op jaar toe. Laarakker Bio speelt sinds begin van deze eeuw in op deze marktvraag en breidde haar bio-assortiment in de breedte uit. Het grootste deel van gaat richting diepvriesmarkt een klein percentage wordt door de conservenindustrie afgenomen. Afhankelijk van het product zijn er ook andere markten, bieten en wortelen worden bijvoorbeeld ook verwerkt tot kleurstof voor bijvoorbeeld snoep. Een klein gedeelte van de oogst gaat naar de versmarkt."

Voor meer informatie:
Laarakker Bio
Koen Smedts
Veenweg 4
5855 ES Well
0478 507234
06 11265662
k.smedts@laarakker.nl
www.laarakker.nl