Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
4,6% meer omzet voedingswinkels in juni dan vorig jaar

De detailhandel heeft in juni 4,3 procent meer omgezet dan in juni 2016, meldt het CBS. De verkopen waren 3,7 procent hoger. Daarnaast is online 19,5 procent meer omgezet. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder correctie was de omzet van de detailhandel bijna 5 procent hoger dan in juni 2016.


Onder andere de omzet van de supermarkten groeiden in juni 2017.

Voeding
Winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in juni een omzetstijging van 4,6 procent. De verkoop nam met ruim 2 procent toe. De omzet van de supermarkten groeide met 5 procent. Verder was de omzet van speciaalzaken ruim 2 procent hoger in vergelijking met een jaar eerder.

Online omzet bijna 20 procent hoger
De online omzet was in juni 19,5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. De pure webwinkels, winkels met als hoofdactiviteit verkoop via internet, zetten bijna 16 procent meer om. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met ruim 24 procent.

Bron: CBS

Publicatiedatum: 14-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: