Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Carrefour krijgt meerderheidsbelang in bezorgdienst

Waitrose-campagne tegen voedselverspilling

Rusland: 16,3% meer omzet voor Lenta 
De Russische retailer Lenta had in zijn tweede kwartaal 16,3% meer omzet. De omzet kwam neer op RUB 85,6 miljard (€1,21 miljard). De like-for-like-omzet steeg jaar op jaar met 2%, terwijl het winkelverkeer toenam met 2,9%. De totale omzet van de retailgroep steeg in de eerste helft van 2017 met 16,7% tot RUB 163,5 miljard (€2,31 miljard), terwijl de like-for-like omzet in deze periode toenam met 1,8%. (esmmagazine.com)

SuperValu raamt aardappelomzet van €32 mln
De Ierse supermarktketen SuperValu verwacht zo'n €32 miljoen aan Ierse aardappelen te verkopen. De aardappelen van het nieuwe seizoen worden voor SuperValu geteeld door de broers John en Chris Fortune, die als telers in Kilmore in de regio Wexford zijn gevestigd. (potatobusiness.com)

Carrefour krijgt meerderheidsbelang in Roemeense bezorgdienst
Carrefour is de grootste aandeelhouder geworden in het Roemeense thuisbezorgbedrijf Bringo Magazin SRL. Carrefour heeft na de overname van een aandeel van 21% nu een belang van in totaal 51% in Bringo. Er zijn geen financiële details over de overname vrijgegeven. Op dit moment is Bringo via het bedrijf Allub Rom SRL in handen van Carrefour en van het bedrijf Ascend Netsolution SRL. (seenews.com) 

Finland: Toegenomen omzet bij S Group
De Finse marktleider S Group heeft zijn resultaten voor het eerste halfjaar van 2017 bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat de bruto omzet met 2,4% is toegenomen tot €5,5 miljard. De supermarktomzet van S Group steeg met 1,6% tot €3,4 miljard. De omzetgroei kwam tot stand doordat prijzen zijn verlaagd, met name met betrekking tot Finse versproducten. Volgens CEO Taavi Heikkilä presteerde het supermarktsegment beter dan de totale Finse supermarktsector en hebben consumenten meer waardering voor de lage prijzen n het brede assortiment van S Group. (igd.com)

Aantal online consumenten neemt toe
Volgens een recent onderzoek van het Food Marketing Institute (FMI) is het winkelverkeer bij conventionele supermarkten in het afgelopen jaar met 2% afgenomen. FMI publiceerde onlangs een verslag van het onderzoek "Food Retail Implications for U.S. Grocery Shopper Trends 2017". Uit dit verslag blijkt dat de positie van traditionele supermarkten winkels als belangrijkste distributiekanaal voor voedingsmiddelen onder druk staat door de groei bij online supermarkten en gespecialiseerde retailers. (supermarketnews.com

India: Flipkart introduceert thuisbezorging in Bengaluru
De Indiase online marktplaats Flipkart is bij wijze van proef begonnen met thuisbezorging in de regio Bengaluru. Bij succes wordt de nieuwe dienst uitgebreid naar andere steden. Vooralsnog heeft Flipkart niets bekend gemaakt over een volledige lancering van de nieuwe dienst. Flipkart heeft wel beloofd op basis van consumentenstatistieken nieuwe aanbiedingen te plannen. Het bedrijf focust zich nu op het goed laten lopen van de thuisbezorgdienst. (igd.com)

Kenia: Overheid trekt zich terug uit Uchumi bij herstel
De overheid van Kenia is van plan om zich als aandeelhouder terug te trekken uit de supermarktketen Uchumi, als de keten na hervormingen weer financieel gezond is. De secretaris-generaal voor Handel, Chris Kiptoo, zei onlangs dat de exit van de overheid plaats zal vinden als de investering is terugverdiend, die indirect van belastingbetalers afkomstig is. Uchumi is in gesprek met een mogelijke partner om nieuw kapitaal in de keten te steken. Uchumi heeft jarenlang in zwaar weer verkeerd en moest meerdere keren door ingrijpen van overheid worden gered. (allafrica.com)

Nieuwe Waitrose-campagne tegen voedselverspilling
Een nieuwe campagne van Waitrose is gericht op consumenten die elke dag voedsel weggooien. Volgens Waitrose wordt 10% van alle gekochte boodschappen weggegooid. 89% van alle consumenten geeft toe dat er voedsel wordt verspild, waarbij consumenten van 18 tot 25 jaar per dag het meeste voedsel weggooien. (marketingweek.com)

Sligro overweegt plannen voor EMTÉ-vestigingen
De Nederlandse retailgroep Sligro overweegt verschillende opties voor zijn keten EMTÉ. Enkele mogelijkheden zijn een partnerschap of het verkopen van de keten. Volgens Sligro is EMTÉ op dit moment te klein om te kunnen voortbestaan. Eerder werd bekend dat Jumbo interesse had in een overname van EMTÉ, die mogelijk in samenwerking met de keten Plus zou kunnen worden uitgevoerd. (Reuters)

Italië: Megamark heeft meer omzet dankzij AGF
De Italiaanse regionale retailer Megamark Group had in het eerste halfjaar van 2017 6,3% groei aan like-for-like-omzet. De omzetgroei werd behaald ondanks dat de gehele Zuid-Italiaanse supermarktsector een daling in like-for-like-omzet had van 2,06%. De omzet van groente en fruit steeg met 14,6%. Ook nam de omzet van biologische producten toe met 54,9%. (esmmagazine.com)

Rusland: X5 retail Group heeft meer omzet in tweede kwartaal
De Russische X5 Retail Group NV zag in het tweede kwartaal zijn netto omzet jaar op jaar toenemen met 27,7% tot 318,9 miljard roebel (€4,5 miljard). De like-for-like-omzet steeg in dezelfde periode met 6,6%.  (Reuters)

Amazon gaf aan $3,2 mln aan lobbying uit
Amazon heeft in het tweede kwartaal in verband met mogelijke kritiek op de overname van Whole Foods ongeveer $3,2 miljoen (€2,7 miljoen) geďnvesteerd in lobbying in Washington. Dat is meer dan de $2,9 miljoen (€2,5 miljoen) die in de eerste drie maanden werd uitgegeven. De zaken waarvoor werd gelobbyd bij de Amerikaanse overheid betroffen zaken zoals belastingen, immigratie en mobiele geldtransacties. (Reuters)

Walmart opent nieuw distributiecentrum in Florida
Walmart heeft onlangs een nieuw distributiecentrum voor e-commerce geopend in Davenport in Florida. De nieuwe faciliteiten zijn de zesde in zijn soort voor de activiteiten van Walmart met betrekking tot online retail. De faciliteiten hebben een oppervlak van 20 hectare en zijn onderdeel van een investering in Florida van $450 miljoen (€382,5 miljoen), die tussen 2017 en 2018 moet worden uitgevoerd. (drugstorenews.com)

VS: Kroger renoveert 7 Marsh-vestigingen
Kroger heeft de overname voltooid van elf Marsh-vestigingen in Indiana. Het bedrijf is nu van plan om $20 miljoen (€17,0 miljoen) te investeren in het renoveren en heropenen van zeven van deze winkels. Marsh vroeg op 11 mei zijn faillissement aan, waarna 26 vestigingen werden verkocht en enkele tientallen werden gesloten. Topvalco, een dochteronderneming van Kroger, nam elf vestigingen over. De overige vijftien winkels werden verkocht aan het in Ohio gevestigde Fresh Encounter Inc. (theindychannel.com)

Investeerder trekt zicht terug uit Whole Foods
Het investeringsbedrijf Jana Partners LLC heeft zichzelf uit laten kopen uit Whole Foods Market. Whole Foods staat op het punt om overgenomen te worden door Amazon. Jana was met een belang van 8,2% de tweede grootste aandeelhouder van Whole Foods. Door de aandelen te verkopen heeft het bedrijf een winst gemaakt van $300 miljoen (€255,0 miljoen). (Reuters)


Publicatiedatum: 14-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: