Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Niedersachsen: steeds meer aardbeien uit beschermde teelt

Volgens voorlopige cijfers van het Bureau voor de statistiek van de Duitse deelstaat Niedersachsen (LSN) rekent men in Niedersachsen dit jaar op een aardbeienoogst van 32.300 ton. Dit is de laagste aardbeienoogst sinds 2013 hoewel de aardbeientelers ook in de afgelopen jaren steeds weer met ongunstige weersomstandigheden te kampen hadden.

Maar niet alleen het weer is verantwoordelijk voor de afname van de aardbeienoogst in Niedersachsen. Het aardbeienareaal in de volle grond waarvan geoogst kan worden is namelijk continu afgenomen van 3.600 hectare in 2013 naar 2.900 hectare in dit jaar (-18%). Ook het areaal waarvan nog niet geoogst kan worden is sinds 2013 voortdurend afgenomen (-22,9%). De trend van een dalende aardbeienproductie in de volle grond wordt daarmee voortgezet in de deelstaat.

Terwijl het vollegrondsareaal verder afneemt, worden er echter steeds meer aardbeien onder overkappingen geteeld, deels op meerdere etages. De telers maken zichzelf daarmee onafhankelijk van het weer. De oogst in deze vorm is in 2017 vergeleken bij het voorgaande jaar met 57% toegenomen naar 3.100 ton.

Publicatiedatum: 14-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: