Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zijn kiwibessen het snackfruit van de toekomst?

De laatste jaren heeft het concept van snackvoeding zich steeds verder ontwikkeld. Naast snackgroenten is ook het aanbod snackfruit gegroeid en dan vooral dat van kiwibessen. "Hoewel de kiwibes verwant is aan de kiwi kan de vrucht, in tegenstelling tot zijn grotere broer, met schil en al gegeten worden. "Er zijn twee fundamentele verschillen en dat is de grootte en het feit dat ze ongeschild geconsumeerd kunnen worden," legt José Emanuel Machado van de Portugese Minikiwi Farm uit.



Machado is een samenwerkingsverband aangegaan met zijn huidige partners en om deze reden is nagenoeg 100% van zijn exportvolume bestemd voor de Duitse markt. "Alvorens te beginnen met de teelt van een nieuw product moet men verzekerd zijn van technische ondersteuning, een gegarandeerde productie, de benodigde certificaten en de juiste zakelijke contacten," licht Machado toe. 



Ook in Portugal is het fruit nog tamelijk onbekend. Om hier verandering in te brengen, organiseert Minikiwi presentaties en is het bedrijf aanwezig op beurzen, markten en op scholen. "We zitten nog in de testfase, dus maken ons nog niet al te veel zorgen over de marktwaarde van kiwibessen. Daarbij komt dat het fruit dat niet voor de verse consumptie verkocht wordt, wordt verwerkt tot jam, likeur, siroop etc.," aldus Machado. 



Voor meer informatie:
José Emanuel Machado 
Minikiwi Farm Ldª.
Rua senhora da Basta 301
4770-307 Landim, Vila nova de Famalicão
Portugal
Tel.: +351 917054385 
Publicatiedatum: