Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: flinke prijsstijging aardappelen

De Spaanstalige nieuwswebsite Argenpapa meldt dat aardappelhandelaren in bepaalde gebieden van Mexico en dan vooral in Tamaulipas een sterke stijging van de prijs van verse aardappelen ondervinden. Sommige retailers spreken van een stijging van wel 100%. Vooral de 'Alpha', die erg populair is, heeft hiermee te maken. Een flinke stijging is zeker te verwachten ook al weten ze nog niet precies hoeveel. 

Juan Antonio López, eigenaar van een plaatselijke groenten- en fruitmarkt in Tamaulipas vertelde dat zijn leverancier hem al had verteld over een stijging van de prijs voor zijn volgende bestelling. Dit kwam bijna direct na de beslissing van de rechtbank over een verbod op geïmporteerde aardappelen uit de VS. Daardoor zal er snel een tekort ontstaan en zit er niets anders op dan lokaal geteelde aardappelen in prijs te verhogen. 

López: "Van wat we hebben gezien, wordt er nu al verkocht voor € 1,37 (29 pesos) terwijl het afgelopen vrijdag nog € 0,73 (15,50 pesos) was. Hierdoor verwachten we dat de mensen lagere volumes van ons zullen kopen." 

Bron: potatogrower.com
Publicatiedatum: