Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mexico: flinke prijsstijging aardappelen

De Spaanstalige nieuwswebsite Argenpapa meldt dat aardappelhandelaren in bepaalde gebieden van Mexico en dan vooral in Tamaulipas een sterke stijging van de prijs van verse aardappelen ondervinden. Sommige retailers spreken van een stijging van wel 100%. Vooral de 'Alpha', die erg populair is, heeft hiermee te maken. Een flinke stijging is zeker te verwachten ook al weten ze nog niet precies hoeveel. 

Juan Antonio López, eigenaar van een plaatselijke groenten- en fruitmarkt in Tamaulipas vertelde dat zijn leverancier hem al had verteld over een stijging van de prijs voor zijn volgende bestelling. Dit kwam bijna direct na de beslissing van de rechtbank over een verbod op geïmporteerde aardappelen uit de VS. Daardoor zal er snel een tekort ontstaan en zit er niets anders op dan lokaal geteelde aardappelen in prijs te verhogen. 

López: "Van wat we hebben gezien, wordt er nu al verkocht voor € 1,37 (29 pesos) terwijl het afgelopen vrijdag nog € 0,73 (15,50 pesos) was. Hierdoor verwachten we dat de mensen lagere volumes van ons zullen kopen." 

Bron: potatogrower.com

Publicatiedatum: 14-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: