Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China: herstel van de exportmarkt voor gember

"De prijs van gember was dit jaar erg ongewoon. Vanaf begin mei begon de exportprijs met 7% tot 8% per week toe te nemen. Dit duurde tot het begin van juni, waarna de prijs iets begon te schommelen en langzaam aan stabiel werd. De exportmarkt begint zich nu ook te herstellen," aldus Jason van Anqiu Tailai Foods.


Alex van Anqiu Tailai Foods

De huidige exportprijs komt neer op $1.000 (€852,40) per ton. Dat is bijna twee keer zo hoog als de prijs van vorig jaar van ongeveer $500 tot $600 (€426,20 tot €511,50) per ton. Het is volgens Jason moeilijk om te zeggen hoe de gemberprijs zich in de komende paar maanden gaat ontwikkelen. "Als we echter naar de voorgaande jaren kijken, zal de prijs waarschijnlijk toe blijven nemen. Daardoor zal het aantal bestellingen vanuit het buitenland afnemen. Op basis van de huidige exportprijs en de nu geldende belastingtarieven komt de prijs voor gember op de internationale markt waarschijnlijk neer op rond de $2 (€1,70) per 500 gram, wat voor veel consumenten nog steeds een acceptabele prijs is," zegt Jason. 


Verwerkingsfaciliteit voor gember

"De prijsstijging tussen mei en juni werd voornamelijk veroorzaakt doordat belangrijke spelers in de markt van prijsstijgingen uitgingen. Aan de ene kant waren er bedrijven die grote hoeveelheden gember inkochten om hun voorraad te vergroten. Aan de andere kant waren telers minder bereid om hun gember te verkopen, waardoor de prijs nog meer steeg."

Jason
Anqiu Tailai Foods
Phone: +86 536 4888 118
Fax: +86 536 4999 778

Publicatiedatum: 11-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: