Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: herstel van de exportmarkt voor gember

"De prijs van gember was dit jaar erg ongewoon. Vanaf begin mei begon de exportprijs met 7% tot 8% per week toe te nemen. Dit duurde tot het begin van juni, waarna de prijs iets begon te schommelen en langzaam aan stabiel werd. De exportmarkt begint zich nu ook te herstellen," aldus Jason van Anqiu Tailai Foods.


Alex van Anqiu Tailai Foods

De huidige exportprijs komt neer op $1.000 (€852,40) per ton. Dat is bijna twee keer zo hoog als de prijs van vorig jaar van ongeveer $500 tot $600 (€426,20 tot €511,50) per ton. Het is volgens Jason moeilijk om te zeggen hoe de gemberprijs zich in de komende paar maanden gaat ontwikkelen. "Als we echter naar de voorgaande jaren kijken, zal de prijs waarschijnlijk toe blijven nemen. Daardoor zal het aantal bestellingen vanuit het buitenland afnemen. Op basis van de huidige exportprijs en de nu geldende belastingtarieven komt de prijs voor gember op de internationale markt waarschijnlijk neer op rond de $2 (€1,70) per 500 gram, wat voor veel consumenten nog steeds een acceptabele prijs is," zegt Jason. 


Verwerkingsfaciliteit voor gember

"De prijsstijging tussen mei en juni werd voornamelijk veroorzaakt doordat belangrijke spelers in de markt van prijsstijgingen uitgingen. Aan de ene kant waren er bedrijven die grote hoeveelheden gember inkochten om hun voorraad te vergroten. Aan de andere kant waren telers minder bereid om hun gember te verkopen, waardoor de prijs nog meer steeg."

Jason
Anqiu Tailai Foods
Phone: +86 536 4888 118
Fax: +86 536 4999 778
Publicatiedatum: